Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимац

Они се сматрају НАЈНЕПОСЛУШНИЈИМ расама паса, али их многи неизмерно воле

Неке расе су дефинитивно захтевније од других.

1638351051_shutterstock_1202703667.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свако ко има кућног љубимца зна колико он са собом носи љубави и нежности. Ипак, чињеница је да су неке врсте паса захтевније од других и да имају "тежу" нарав.

Најтврдоглавије расе паса:

Пекинезер

Ситан, али динамитан, пекинезер је створен да се третира на "краљевски начин", а то подразумева и да ће вас он тешко послушати. Навикли су да буду увек у центру пажње, па будући да тешко прихватају да имају неког изнад себе – врло их је тешко дресирати. Ако размишљате да купите пекинезера, планирајте да са тренинзима дресуре почнете што пре.

Прочитајте још: Ове расе паса скоро никада НЕ ЛАЈУ: Мир и тишина са њима су загарантовани (ФОТО)

Велшки теријер

Као и пекинезер, велшки теријер је навикао да не слуша туђе наредбе. Често је склон и прављењу несташлука, па се немојте зачудити ако пронађете корпу за смеће изврнуту наопачке или изгризене омиљене ципеле.

Фото: Схуттерстоцк

Чау чау

Ова прелепа пасмина има мачји карактер. Интелигентан, самосталан и заокупљен самим собом, често ће игнорисати све ваше наредбе. Препоручује се да ову расу дресирате од првог дана, јер понекад знају да буду врло територијално настројени према другим псима, али и људима.

Јазавичар

Ова раса створена за лов изузетно је храбра, па самим тим и тврдоглава. Тешко их је тренирати и врло често ће урадити супротно од оног што им кажете. Препоручује се да их стално држите заокупљене нечим, јер када им постане досадно могу бити неподношљиви – скакање, лајање и прављење нереда, њихово је друго име.

Фото: Схуттерстоцк

Енглески булдог

Иако нису агресивни, ови пси једноставно раде само оно што је по њиховој вољи, али и властитим темпом. Уколико успете да га натерате у шетњу – успели сте у животу, а врло тешко ћете га научити и да савлада основне наредбе.

Басењи

"Пас који не лаје" је врста коју треба одгајати од малих ногу. У њима се крије много енергије, непослушни су, а често се може десити и да су недруштвени. Они душтвени увек су заинтересовани за игру, стога то можете искористити као мамац да га научите основним стварима.

Прочитајте још: 5 МИНИЈАТУРНИХ РАСА ПАСА које су идеалне за ваш дом и децу (ФОТО)

Бигл

Ова раса највише слуша свој властити нос. У крви им је да трагају за мирисима који их привлаче. Уживају да лају, па се немојте зачудити ако усред ноћи чујете вашег љубимца да вас из чиста мира зове. Како би били мирни у кући, треба им пружити много кретања и активности.

Иако су ове расе окарактерисане као "најнепослушније", према њима не треба имати предрасуде. Па чак и ако имате неког од ових паса, уз адекватну бригу и тренирање, сигурни смо да ћете уз себе имати правог пријатеља.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas