Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Понашања која указују да сте одличан власник свом псу: Да ли поздравите љубимца чим дођете кући?

Добар власник пса се не постаје једноставним удомљавањем штенета

1656060523_animals-2939739_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Потребно је да се побринете да својим поступцима омогућавате свом новом љубимцу да буде срећан и наравно здрав. Будући да пси нису људи и да са њима не можемо да обавимо најјаснију комуникацију, неке ствари у вези са њиховим потребама је важно да знамо како би им омогућили најбољи могући начин живота.

Како псу бити добар власник?

Поздравите љубимца кад дођете кући

Овај савет је једноставан, али се лако превиди. Када нисте код куће било да сте одсутни послом или сте само отишли на 10 минута до радње у вашој улици, ви недостајете свом псу. У том погледу када пређете кућни праг не пропустите прилику да га срдачно поздравите. Дуг дан на послу и бројне обавезе које вас чекају нису довољно добар разлог да га игноришете када вам потрчи у сусрет.

Прочитајте још: Не узнемиравајте вашег пса док спава: Ово су положаји у којим их најчешће можете видети

Избегавајте да пса остављате дуго самог

Пси попут људи могу да пате од анксиозности услед раздвајања. Уколико постоји могућност увек водите вашег љубимца на путовања која имате у плану или се побрините да буду краћа, ако морате да га оставите код куће. Такође, поклоните му неку нову играчку како би имао чиме да се забави док вас нема. Обавезно га пустите да изађе из куће како би обавио нужду и потрудите се да се на крају дана вратите у догледно време.

Награђујте добро понашање

Тренери паса тврде да је псе немогуће дресирати ако нису награђени за добра дела. Ако желите да ваш пас научи неки нови трик или да буде послушан, похвалите га високим срећним гласом и свакако посластицама. Када се пас лоше понаша, избегавајте да вичете и да га физички кажњавате, већ само строгим гласом кажите „не“.

Изводите га у редовне шетње

Пси су енергичне животиње којима је потребна свакодневна вежба. Након што су добар део дана провели у кући јер сте ви били на послу, неопходно је да их изведете у шетњу. Ако имате двориште или се у близини ваше куће налази нека пространа ливада можете се играти бацања и доношења штапа са њим, што је једна од омиљених псећих игара.

Прочитајте још: Напади панике код ПАСА: Како их препознати и помоћи свом крзненом другару?

Обратите пажњу на његово здравље

Осим редовних прегледа и вакцина, вашем псу ће бити потребна ваша помоћ при препознавању неких стања која се могу догодити изненада. Повреде, мањак апетита или његово повећање, проблеми са спавањем, дијареја, повраћање и слично су стања која захтевају вашу пажњу. Такође, ако се ваш пас стално чеше, лиже одређена места на телу, делује малаксало, незаинтересовано за игру или је агресиван према вама што никад раније није био, нужно је да консултујете ветеринара.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas