Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉИ

Пси обожавају да једу ЈАГОДЕ, али да ли је то опасно ПО ЖИВОТ вашег љубимца?

Ово је све оно што родитељи кућних љубимаца треба да знају!

1657814474_dog-g6c993fd6d_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Да ли сте до сада ухватили свог пса како вас молећиво гледа док уживате у кашичици колача од јагода. Забавно је поделити оно што вам је на тањиру, али нека људска храна може бити опасна за псе, чак и у малим количинама - попут грожђа, лука и црне чоколаде.

Прочитајте још: Зашто су БУНДЕВЕ добре за ПСЕ: Здравствене предности због којих обавезно треба укључити бундеву у исхрану љубимца

Добра вест је да свеже јагоде добијају зелено светло као повремена слатка посластица.

Пси могу да једу јагоде! Уз то, мудро је да контактирате свог ветеринара пре него што додате храну у исхрану вашег пса, посебно ако је ваше штене склоно гастроинтестиналним проблемима или има неку основну болест на коју може утицати додавање нове хране.

Прочитајте још: Животиње НИСУ ЗАБАВА: Зашто никада не би требало да пливате са ДЕЛФИНИМА или да посећујете тематске паркове и акваријуме

Пре него што јагоде дате свом љубимцу, оперите их и ољуштите и исеците их на комаде величине залогаја за мале штене, као и за веће псе који имају тенденцију да гутљај без жвакања. Баците све плесниве јагоде или воће које је презрело до те мере да буде мекано.

Прочитајте још: Предности одрастања уз пса: Уче о одговорности и емоционалној интелигенцији

Лепота јагода је у томе што не само да имају одличан укус, већ су и потпуно природна ужина без икаквих вештачких додатака, боја или конзерванса који се често налазе у комерцијалним посластицама за псе. Осим тога, јагоде садрже витамине и минерале који могу помоћи у здравој исхрани вашег пса.

Најбоље је понудити их као повремену слатку посластицу која ће употпунити комплетну и уравнотежену исхрану. Можете их користити и за сјај у домаћим посластицама за псе.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas