Oglas
· · Komentari: 0
NAJBOLJI PRIJATELJI

Psi obožavaju da jedu JAGODE, ali da li je to opasno PO ŽIVOT vašeg ljubimca?

Ovo je sve ono što roditelji kućnih ljubimaca treba da znaju!

1657814474_dog-g6c993fd6d_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Da li ste do sada uhvatili svog psa kako vas molećivo gleda dok uživate u kašičici kolača od jagoda. Zabavno je podeliti ono što vam je na tanjiru, ali neka ljudska hrana može biti opasna za pse, čak i u malim količinama - poput grožđa, luka i crne čokolade.

Pročitajte još: Zašto su BUNDEVE dobre za PSE: Zdravstvene prednosti zbog kojih obavezno treba uključiti bundevu u ishranu ljubimca

Dobra vest je da sveže jagode dobijaju zeleno svetlo kao povremena slatka poslastica.

Psi mogu da jedu jagode! Uz to, mudro je da kontaktirate svog veterinara pre nego što dodate hranu u ishranu vašeg psa, posebno ako je vaše štene sklono gastrointestinalnim problemima ili ima neku osnovnu bolest na koju može uticati dodavanje nove hrane.

Pročitajte još: Životinje NISU ZABAVA: Zašto nikada ne bi trebalo da plivate sa DELFINIMA ili da posećujete tematske parkove i akvarijume

Pre nego što jagode date svom ljubimcu, operite ih i oljuštite i isecite ih na komade veličine zalogaja za male štene, kao i za veće pse koji imaju tendenciju da gutljaj bez žvakanja. Bacite sve plesnive jagode ili voće koje je prezrelo do te mere da bude mekano.

Pročitajte još: Prednosti odrastanja uz psa: Uče o odgovornosti i emocionalnoj inteligenciji

Lepota jagoda je u tome što ne samo da imaju odličan ukus, već su i potpuno prirodna užina bez ikakvih veštačkih dodataka, boja ili konzervansa koji se često nalaze u komercijalnim poslasticama za pse. Osim toga, jagode sadrže vitamine i minerale koji mogu pomoći u zdravoj ishrani vašeg psa.

Najbolje je ponuditi ih kao povremenu slatku poslasticu koja će upotpuniti kompletnu i uravnoteženu ishranu. Možete ih koristiti i za sjaj u domaćim poslasticama za pse.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas