Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимац

Сматра се да пет РАСА ПАСА има НАЈМАЊЕ проблема са здрављем: Једну све чешће виђамо и код нас (ФОТО)

Неке расе паса су генетски предодређене да болују од различитих болести и њих преносе на своје потомство у 80% случајева.

1643377573_72d63a7bab0ba7bf4c1a34520af8587fdd1737d3.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сваком псу ће у у једном тренутку живота бити потребна медицинска помоћ, пожељно је да то не буде од самог старта. Неке расе паса су генетски предодређене да болују од различитих болести и њих преносе на своје потомство у 80% случајева.

Друге су наспрам њих природно здравије, и нису подложне најчешћим опаким болестима. Иако не постоји гаранција да ћете куповином или удомљавањем пса, добити 100% здравог љубимца који ће живети више деценија, добро је знати које расе спадају међу најздравије. Њих вам представљамо у нашој галерији.

Амерички ескимски пас

Ова снежна лопта која нам долази у три величине, је генерално говорећи врло здрава и отпорна. Једино што јој можемо замерити је прекомерно лињање, које надокнађује својом слаткоћом. Препорука је да се штенцима ових паса прегледају кукови и очи када напуне 2 године, јер су то проблеми са којима се могу сусрести. Са овим псом нећете имати потребу да често посећујете ветеринара.

Прочитајте још: Како да бананом негујемо ОРХИДЕЈУ? Направите једноставну смесу

Амерички лисичар

Раса узгајана за лов на лисице је знатно здравија од свих себи сродних врста. Једино на шта би у погледу ових паса требало да обратите пажњу јесте здравље ушију. Флексибилне уши ових паса склоне су заробљавању прљавштине у себи, због чега може да дође до инфекција. Захваљујући својој атлетској грађи и активном начину живота, ови пси могу да доживе дубоку старост.

Аустралијски овчар

Када не трчи унаоколо по свом омиљеном отвореном простору, овај пас ведрог духа ће верно у стопу пратити свог власника и спремно учити нове трикове. Једини проблем са којим се може сусрести ова, изразити здрава раса је аномалија ока, која доводи до слепила. У питању је генетска болест, за коју нажалост нема лека.

Басењи

Врло интелигентна и ведра раса, омиљена је међу власницима паса широм света. Процењује се да око четвртине ових паса носи у себи ген за прогресивну атрофију мрежњаче, док су с друге стране врло отпорни што се других класичних псећих болести тиче. Такође, постоји мала шанса за проблеме са бубрезима код ових паса, али ако се открије на време, болест је излечива.

Прочитајте још: Како да заливањем не уништимо биљке? Правила која треба да примењујемо сваки пут

Бигл

Оцена бигловог здравља на лествици најздравијих паса света је на самом врху. Иако постоји мали проценат ових паса који у себи носе синдром МЛС, који утиче на њихова везивна ткива и друге органе, генерално говорећи ово су врло здрави пси. Све што је биглу потребно да би био срећан и здрав је љубав од стране његових власника.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas