Oglas
· · Komentari: 0
nega biljke

Kako da zalivanjem ne uništimo biljke? Pravila koja treba da primenjujemo svaki put

Smatra se da većina sobnih biljaka propada usled nepravilnog zalivanja. Nekada nismo ni svesni da nešto radimo pogrešno, a to ponavljamo i grešimo.

1641822523_04ce9c3792f9c5feb7ed07575350c4cf95877af8.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Razvijanje dobrih navika za zalivanje nije teško, ali zahteva nekoliko obrazaca koje bi trebalo da poštujemo. Biljke koje venu govore vam da im treba više vode, dok biljke koje žute i izgledaju isprano dobijaju previše vode.

Kako zalivati biljke?

Postoji nekoliko koraka koje možete da preduzmete kako biste zalivanje učinili lakšim i efikasnijim.

Za početak kada presađujete biljke, nemojte da punite saksiju po obodu. Ovo znatno otežava zalivanje jer ćete morati da sipate vodu preko zemlje. Ostavite dovoljno prostora da sipate malo vode i pustite da se sama upije. Važno je da nikada ne dozvolite da vaše biljke budu u vodi!

Pročitajte još: 6 sobnih biljaka sa CRVENIM LISTOVIMA I CVETOVIMA: Oplemeniće svaki dom (FOTO)

Izaberite pravu lokaciju

Osim izbora prave lokacije za vašu biljku na osnovu svetlosti, možete i to da uradite i na osnovu zalivanja. Trebalo bi da slične biljke, ukoliko je to moguće, držite jedne pored drugih. Na ovaj način biće vam lakse da ih zalivate.

Vreme za zalivanje

Zalivanje noću podstiče vlagu, što je preduslov za napad gljivica. Umesto toga, zalivajte biljke tokom dana, kada su stope isparavanja i transpiracije najbolje.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas