Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

Шта пас жели да нам "каже"? Препознајте мале сигнале најчешћег кућног љубимца

Пас одређеним понашањима шаље поруке.

1639933602_a58239a2599f80b8161b36ed1fd06f6cccf581aa.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Живимо са њима већ вековима, а љубав коју гајимо једни према другима је немерљива иако говоримо сасвим другим језиком.

Да, реч је о псима, о највернијим људским пријатељима. Па опет, чак и крај тако дугог познанства понекад је тешко одгонетнути шта је то што ваш пас жели од вас. На сву срећу ту су стручњаци који су одвојили време да дешифрују сво то махање репом, лајање и окретање у круг.

Прочитајте још: Како да ЗАШТИТИТЕ ЈЕЛКУ од несташне мачке? Сви знамо колико их украси маме

Када пас облизује усне или зева?

Ови на први поглед невини облици понашања су заправо рани показатељи да је вашем псу непријатно или да је под великим стресом. Већина људи нажалост схвати да проблем постоји тек када пас покаже лоше понашање. Агресивни облици понашања попут лајања, режања, откривања зуба, па чак и угриза су заправо крајњи производ стреса који није на време био откривен.

Када је пас склупчан, уши су му равне, а реп повијен ка стомаку

Када приметите овакво понашање, које као да смањује величину вашег пса, требало би да знате да он покушава да што пре побегне од ситуације у којој се налази. Стручњаци упозоравају да је пас у оваквом стању посебно опасан за децу, јер се она налазе у висини његових очију, што пас може доживети као претњу ако га дете само погледа. Ако пас закључи да нема излаз из ситуације која га угрожава он може да постане агресиван.

Када пас стоји усправно и длака му је накострешена?

Баш као што људи својим држањем настоје да покажу своје самопоуздање, на сличан начин се понашају и пси. Када пас хода уздигнуто, са поносно подигнутом главом и репом, при чему му је длака дуж тела накострешена то је његов покушај да покаже доминацију. Можда то неће бити тако очигледно када то уради бостонски теријер, али замислите само немачку догу.

Прочитајте још: Да ли је безбедно ШЕТАТИ ПСЕ ПО СНЕГУ? Најбољи савети за ниске температуре

Када пас маше репом?

Када размишљате о срећном псу, оно на шта прво помислите је весело махање репом. И заиста нема очигледнијег доказа да је пас срећан од овог. Лабаво, нежно махање је генерално знак да је пас опуштен и спреман за игру. Међутим, постоје и моменти када махање репом нема пријатељску конотацију. Ако је реп пса високо постављен, укочен и креће се врло брзо, при чему изгледа као да вибрира, то је знак агресије.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas