· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

У Бечу откривена нова животињска врста (ФОТО)

Нове врсте животиња се обично откривају на експедицијама у неистраженим шумама или на дну океана.

1623925993_-Daniel-Zupanc-1.jpg
Фото: Даниел Зупанц

Међутим зоолошки врт Шенбрун у Бечу је саопштио да је морски биолог открио нову врсту ракова у њиховом морском акваријуму и у филтерском постројењу тераријума.

Прочитајте још: Примитивни номади су направили прецизан астрономски сат: Да ли су дошли са ОРИОНА?

Нова врста је годинама живела у Бечу

- Већ годинама гледамо како ти ракови пливају у води када контролишемо базене или хранимо рибе. Углавном се крећу у јатима, величине су до 6,1 милиметар и значајно су се намножили - објашњава Антон Вајсенбахер руководилац зоолошког одељења у Шенбруну.

Нова врста Фото: Хелмут Голдамер

Пореклом су из Индо Пацифика

Недељама су се вршила истраживања ракова под микроскопом. Сваки део тела упоређен је са 107 сродних врста ракова. Упадљиве разлике у броју, дужини и дебљини сегемната довели су до закључка да је у питању нова врста која је добила назив по месту проналаска "Heteromusis schoenbrunnensis".

Ракови 20 година живе у Бечу!

Ракови верватно потичу из Индо-Пацифика и доспели су у бечки зоолошки врт пре 20 година када се уређивао морски акваријум.

Прочитајте још: Иванов је покушао да оплоди шимпанзе ЉУДСКОМ СПЕРМОМ, а циљ је био један! Шта се КРИЛО иза НАЈОЗБИЉНИЈЕГ светског пројекта! (ВИДЕО)

Ово је друга врста животиња која је откривена у Шенбруну. Научници су 2010. године открили нову врсту тропског пужа са Борнеа који је добио назив по тадашњем заменику директора зоолошког врта, Харалду Швемеру, "Schwammeria".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.