· · Коментари: 0
УЖИВАЊЕ

Бечка кафа постала комплет: Од сада је обавезно служе са ОВИМ пићем

Угоститељи су добили 15.000 дизајнираних чаша.

1626959714_Kristijan.jpg
Фото: Кристијан Фуртнер

Магистратско одељење Бечке воде (нем. Wиенер Wассер) подржаће 230 угоститељских предузећа са 15.000 чаша за воду. Бечки кафеи ће сервирати чашу бечке воде уз кафу.

Прочитајте још: Нова услуга у Турској: Сваки туриста добија личног асистента! (ФОТО)

Дизајниране чаше
Чаше Бечких вода са натписом "Wиенер Wассер" дизајнирао је студио Каи Станиа, а чаше су запремине 0,1 литар. Гутљај воде након кафе неутралише укус и појачава доживљај кафе.

Најбоља вода са Алпа и бечка кафа

Јирген Чернохорски, члан градског већа задужен за животну средину, подржао је ову сарадњу: "Беч и кафеи иду заједно. Исто као што најбоља вода за пиће са Алпа иде уз Беч и кафу."

Први водовод је отворен 1873. године у Бечу.

Сервирање чаше воде уз кафу има дугу историју. У почетку је сврха ове праксе била да се кашичица одложи у воду. То се променило отварањем првог водовода 1873. године и побољшањем квалитета воде за пиће.

Прочитајте још: Кинески туристи нашли "јин и јанг" у Шумадији: Хоће да виде Мораву, а у музеју остављају чудне поруке (ФОТО)

Фото: Кристијан Фуртнер

Пре је вода филтрирана, више није

Раније су кафеи морали прво да третирају воду како би могли да сервирају кафу. Вода са Алпа је донела олакшање. Чиста вода за пиће која је била резервисана само за богате постала је свеопште добро и основа за припрему кафе.

Прочитајте још: Милош је током короне први у Србији направио ГЛАМПИНГ и сада цела породица живи од тога (ФОТО)

Два подземна водовода у природном паду спроводе до 437 милиона литара воде дневно у аустријску престоницу и снабдевају бечка домаћинства изворском водом са Алпа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.