Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

6 чудесних природних препарата за ПИГМЕНТЕ МРЉЕ

Меланоцити су ћелије одговорне за главну пигментацију људске коже. Ове ћелије производе најтамнији и најважнији пигмент у нашој кожи који се зове меланин и које у специфичним ситуацијама остављају флеке на лицу

1669413361_zp-maske-shutterstock_158316041.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

На лицу или телу код појединих особа се појављују разне тамне мрље, као што су пеге, младежи, лентиго, хлоазма и други. Изабрали смо за вас 6 ефикасних лекова који ће вам помоћи да се решите старачких пега.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

1. Маска од квасца

Помешајте квасац у количини од 15-20 грама са свеже цеђеним лимуновим соком, 1,5 кашичице. Нанесите маску, држите 20 минута и исперите топлом водом. Након наношења маске квасца, подмажите лице хранљивом кремом.

2. Каша од краставаца

Свеже краставце нарендајте на ситно ренде, добијену кашу нанесите на места са старачким пегама и држите 15 минута. Поновите поступак три пута за редом.

Прочитајте још: Четири начина да заштитите косу док спавате: Да ли је сваки пут очешљате?

3. Лимунов сок

Лимунов сок разблажите водом (однос 1:10) и обришите старачке пеге добијеним раствором лимуна 2 пута дневно.

4. Слатка паприка за лице

Слатку паприку нарендајте на ситно ренде и добијену кашу нанесите на лице. Држите пола сата, уклоните и подмажите лице добром хранљивом кремом. Маска од слатке паприке не само да ће помоћи у уклањању старачких пега, већ ће и заситити кожу есенцијалним витамином Ц.

Прочитајте још: Фризер саветује: Ова фризура ће вам дати млађи изглед, а ево која техника фарбања је идеална уколико имате седе

5. Вода од банане

Узмите кору од велике банане и ситно исецкајте. Сипајте кипућу воду у количини од 250 милилитара и инфузирајте док се потпуно не охлади. Процедите, сипајте у калупе за лед и ставите у замрзивач. Обришите настале коцкице леда на лицу и другим деловима тела након спавања.

Прочитајте још: Сушите лице ПЕШКИРОМ НАКОН УМИВАЊА? Ево због чега је то лоше за кожу

6. Кисело млеко, кисело млеко или јогурт

Нанесите било који од горе наведених ферментисаних млечних производа на лице и оставите да делује 15 минута. Након 15 минута уклоните маску памучном подлогом, након што је натопите лимуновим соком или одваром цветова лимете.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas