· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

6 čudesnih prirodnih preparata za PIGMENTE MRLJE

Melanociti su ćelije odgovorne za glavnu pigmentaciju ljudske kože. Ove ćelije proizvode najtamniji i najvažniji pigment u našoj koži koji se zove melanin i koje u specifičnim situacijama ostavljaju fleke na licu

1669413361_zp-maske-shutterstock_158316041.jpg
Foto: Shutterstock

Na licu ili telu kod pojedinih osoba se pojavljuju razne tamne mrlje, kao što su pege, mladeži, lentigo, hloazma i drugi. Izabrali smo za vas 6 efikasnih lekova koji će vam pomoći da se rešite staračkih pega.

Pročitajte još: Bolje pamćenje uz pomoć malih trikova: Vežbajte mozak na jednostavne načine

1. Maska od kvasca

Pomešajte kvasac u količini od 15-20 grama sa sveže ceđenim limunovim sokom, 1,5 kašičice. Nanesite masku, držite 20 minuta i isperite toplom vodom. Nakon nanošenja maske kvasca, podmažite lice hranljivom kremom.

2. Kaša od krastavaca

Sveže krastavce narendajte na sitno rende, dobijenu kašu nanesite na mesta sa staračkim pegama i držite 15 minuta. Ponovite postupak tri puta za redom.

Pročitajte još: Četiri načina da zaštitite kosu dok spavate: Da li je svaki put očešljate?

3. Limunov sok

Limunov sok razblažite vodom (odnos 1:10) i obrišite staračke pege dobijenim rastvorom limuna 2 puta dnevno.

4. Slatka paprika za lice

Slatku papriku narendajte na sitno rende i dobijenu kašu nanesite na lice. Držite pola sata, uklonite i podmažite lice dobrom hranljivom kremom. Maska od slatke paprike ne samo da će pomoći u uklanjanju staračkih pega, već će i zasititi kožu esencijalnim vitaminom C.

Pročitajte još: Frizer savetuje: Ova frizura će vam dati mlađi izgled, a evo koja tehnika farbanja je idealna ukoliko imate sede

5. Voda od banane

Uzmite koru od velike banane i sitno iseckajte. Sipajte kipuću vodu u količini od 250 mililitara i infuzirajte dok se potpuno ne ohladi. Procedite, sipajte u kalupe za led i stavite u zamrzivač. Obrišite nastale kockice leda na licu i drugim delovima tela nakon spavanja.

Pročitajte još: Sušite lice PEŠKIROM NAKON UMIVANJA? Evo zbog čega je to loše za kožu

6. Kiselo mleko, kiselo mleko ili jogurt

Nanesite bilo koji od gore navedenih fermentisanih mlečnih proizvoda na lice i ostavite da deluje 15 minuta. Nakon 15 minuta uklonite masku pamučnom podlogom, nakon što je natopite limunovim sokom ili odvarom cvetova limete.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.