Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Будите лепе и на радном месту: Постигните природан, умерен и неприматан изглед

пословни мејкап мора да буде умерен, неприметан и природан

1636362233_sminka.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лице је најуочљивији део нашег тела, стално је изложено погледима, па уморан и немаран изглед није најбоља опција када је реч о пословним приликама.

Прочитајте још: Препознајте ЛАЖНУ шминку коју вам нуде на ИНТЕРНЕТУ

Потребно је да обратите пажњу на шминку, јер она игра велику улогу у укупном изгледу и мишљењу које други стварају о вама.

Свеж и дуготрајан мејкап

Када говоримо о шминки за канцеларију, важно је да је она квалитетна јер ваше лице мора да изгледа свеже целог дана. Ако желите да уједначите тен, почните с добром подлогом која ствара утисак глатког, негованог и одморног лица. Нанесите танак слој подлоге на очишћено и припремљено лице како бисте постигли најбољи могући изглед. Коректор нанесите на подручје испод очију, флеке и, евентуално, бубуљице. Важно је се не виде трагови.

Мале корекције

Како бисте спречили „скидање" мејкапа, преко подлоге нанесите танак слој пудера у праху. Тако ћете да одстраните вишак масноће с лица и постигнете жељени изглед.

Фото: Пиxабаy

Додајте мало боје

Лице увек можете да освежите руменилом. Бирајте природне боје, нијансу брескве или нежно розе. Ако имате тамнији тен, руменило може да буде боје теракоте или смеђих нијанси. Избегавајте црвене и светло-ружичасте боје јер таква руменила у радном окружењу стварају вештачки изглед.

Истакните очи

Када шминкате очи, користите топле нијансе сенки. Светлорозе, смеђа, златна или боја брескве добар су избор за готово све типове коже и тена, а слажу се добро и са свим бојама одеће. Боје које би требало да избегавате или да их пажљиво користите су плава и зелена и све друге јаке боје. Ако не стављате много сенке, очи можете да дефинишете крејоном, који треба да повучете дуж ивице горњег капка. За крај нанесите црну маскару на горње и доње трепавице.

Прочитајте још: Како да ЛИЦЕ остане свеже током целе недеље: ДОМАЋА маска са КВАСЦЕМ за све типове коже

Природан изглед усана

Када је о уснама реч, током радног времена најбоље је користити сјај за усне, у нежнорозе или боји брескве. Циљ је да се постигне природан, свеж и ненаметљив изглед.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas