· · Komentari: 0
LEPOTA

Budite lepe i na radnom mestu: Postignite prirodan, umeren i neprimatan izgled

poslovni mejkap mora da bude umeren, neprimetan i prirodan

1636362233_sminka.jpg
Foto: Shutterstock

Lice je najuočljiviji deo našeg tela, stalno je izloženo pogledima, pa umoran i nemaran izgled nije najbolja opcija kada je reč o poslovnim prilikama.

Pročitajte još: Prepoznajte LAŽNU šminku koju vam nude na INTERNETU

Potrebno je da obratite pažnju na šminku, jer ona igra veliku ulogu u ukupnom izgledu i mišljenju koje drugi stvaraju o vama.

Svež i dugotrajan mejkap

Kada govorimo o šminki za kancelariju, važno je da je ona kvalitetna jer vaše lice mora da izgleda sveže celog dana. Ako želite da ujednačite ten, počnite s dobrom podlogom koja stvara utisak glatkog, negovanog i odmornog lica. Nanesite tanak sloj podloge na očišćeno i pripremljeno lice kako biste postigli najbolji mogući izgled. Korektor nanesite na područje ispod očiju, fleke i, eventualno, bubuljice. Važno je se ne vide tragovi.

Male korekcije

Kako biste sprečili „skidanje" mejkapa, preko podloge nanesite tanak sloj pudera u prahu. Tako ćete da odstranite višak masnoće s lica i postignete željeni izgled.

Foto: Pixabay

Dodajte malo boje

Lice uvek možete da osvežite rumenilom. Birajte prirodne boje, nijansu breskve ili nežno roze. Ako imate tamniji ten, rumenilo može da bude boje terakote ili smeđih nijansi. Izbegavajte crvene i svetlo-ružičaste boje jer takva rumenila u radnom okruženju stvaraju veštački izgled.

Istaknite oči

Kada šminkate oči, koristite tople nijanse senki. Svetloroze, smeđa, zlatna ili boja breskve dobar su izbor za gotovo sve tipove kože i tena, a slažu se dobro i sa svim bojama odeće. Boje koje bi trebalo da izbegavate ili da ih pažljivo koristite su plava i zelena i sve druge jake boje. Ako ne stavljate mnogo senke, oči možete da definišete krejonom, koji treba da povučete duž ivice gornjeg kapka. Za kraj nanesite crnu maskaru na gornje i donje trepavice.

Pročitajte još: Kako da LICE ostane sveže tokom cele nedelje: DOMAĆA maska sa KVASCEM za sve tipove kože

Prirodan izgled usana

Kada je o usnama reč, tokom radnog vremena najbolje je koristiti sjaj za usne, u nežnoroze ili boji breskve. Cilj je da se postigne prirodan, svež i nenametljiv izgled.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.