· · Komentari: 0
PREVARE NA MREŽI

Prepoznajte LAŽNU šminku koju vam nude na INTERNETU

Lažna šminka može trajno oštetiti vašu kožu.

1636310226_shutterstock_2004293063.jpg
Foto: Shutterstock

Popularne blogerke svakodnevno donose nove tutorijale sa savetima kako da se našminkate, ali i koju skupocenu šminku je najbolje da imate. Ova skupa šminka staje i do nekoliko stotina evra, pa je internet pun lažnih proizvoda, koji mogu biti izuzetno lošeg kvaliteta i naštetiti vašoj koži.

Pročitajte još: PENELOPE KRUZ se ovako šeta NJujorkom: Pitali ste se kako se nose pantalone koje je glumica savršeno uklopila

Rizik kupovanja lažne šminke

Lažna šminka može imati ogromne posledice po vaše zdravlje. Istraživanje koje je provela jedna velika kompanija, koja prodaje kozmetičke preparate, otkrila je da lažna šminka sadrži tragove izmeta pacova, kancerogenih čestica i ljudskog otpada. Takođe, studija američkog FBI je dokazala tragove raznih bakterija, aluminijuma i otrovnih čestica poput arsena i berilijuma. 

Među najopasnijim elementima pronađenim u lažnim brendovima je olovo koje utiče na sve organe u telu, a mozak je najosetljiviji na učinke tog elementa. 

Pročitajte još: STAV ŠMEKERA: Da li prepoznajete glumačku legendu? 80-ih je plenio svojom harizmom, a devojke su LUDELE ZA NJIM (FOTO)

Kako prepoznati lažnu šminku?

Ako ste naručili šminku sa interneta, a niste sigurni je li lažna ili ne obratite pažnju na sledeće detalje:

  • analizirajte logo
  • proverite font na pakovanju
  • proverite reputaciju prodavača 
  • proverite da li proizvod ima nalepnicu sa spiskom sastojaka

Najveće upozorenje jednostavno može biti i sama cena po kojoj se luksuzni brend prodaje pa pripazite šta kupujete kako ne bi izazvali brojne zdravstvene posledice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.