Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Kako da LICE ostane sveže tokom cele nedelje: DOMAĆA maska sa KVASCEM za sve tipove kože

Kvasac obiluje vitaminima kojima hrani našu kožu.

1636300580_shutterstock_1236550660.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pekarski i pivski kvasac bogat je vitaminima B grupe, kao što su vitamini B1, B2, B6 i B12. Oni su veoma značajni za pravilan rad čitavog organizma, a posebno kože. NJihov nedostatak u ishrani, odražava se na skoro sve procese u organizmu.

Pročitajte još: STAV ŠMEKERA: Da li prepoznajete glumačku legendu? 80-ih je plenio svojom harizmom, a devojke su LUDELE ZA NJIM (FOTO)

Čuli ste možda da je dobar savet onima koji imaju manjak ovih vitamina u telu da povremeno razmute malo parče kvasca u vodi i popiju, kako bi nadoknadili njihov nedostatak. Kako ukus nije prijatan, uvek možete da se oslonite na suplemente i dodatke ishrani, ali ovo je prirodna zamena.

Kvasac nije bogat samo vitaminima, već i mineralnim materijama kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, hrom, gvožđe, bakar, mangan, cink i fosfor. Ima i esencijalnih aminokiselina, možemo izdvojiti inozitol i p-aminobenzojevu kiselinu, ali njih ima u nešto manjoj meri.

Pročitajte još: PENELOPE KRUZ se ovako šeta NJujorkom: Pitali ste se kako se nose pantalone koje je glumica savršeno uklopila

Priprema maske za lice sa kvascem

Kockicu kvasca, najpre je potrebno da je izmrvite viljuškom u nekoj manjoj činiji. Ako vam teže ide, odmah na početku možete dodati jednu kašiku mlake vode. Po potrebi dodaćete još jednu- dve kašike mlake vode da biste dobili tečnu smesu.

Pročitajte još: TRAGEDIJA: Popularna pevačica preminula u 48. godini

Kvasac je uvek potrebno nečim razrediti, da biste dobili tečnu masu. U ovom slučaju, pazite da ne preterate sa vodom, jer ne bi trebalo ni da smesa bude mnogo retka. Razređujete dok ne dobijete masu poput gline. Kada ste umutili kvasac, možete početi sa nanošenjem na kožu lica i vrata.

Masku od kvasca uvek nanosite prstima, jer je tako najlakše. Prethodno uvek dobro umijte lice, kako biste upili sve hranjive sastojke iz maske. Odmah po nanošenju, primetićete da se maska na licu steže i suši. Sačekajte nekih pola sata, pa mlakom vodom uklonite  sa lica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas