Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тајни састојак

Цинкова паста чини чуда за вашу кожу: Посебно је корисна током лета! (ВИДЕО)

Употпуните своју козметику цинковом пастом и кожа ће вам бити захвална.

1625827833_cinkpasta.png
ФОТО: Принтскрин/Јутјуб/Better Shea Butter
Oglas

Већина никада није чула за цинкову пасту, нити би овај појам повезала са препаратом за негу коже.

Главни састојак је цинк-оксид, минерал који повољно делује на различите проблеме на кожи, пре свега као средство које има својство да стеже површину слузокоже и повређене коже.

Прочитајте још: Руке лети прве страдају, нахраните их ОВИМ пре спавања

Поред тога, цинк-оксид је идеално за заштиту од УВА зрака и један је од главних састојака крема за сунчање.

Цинк је неопходан минерал за нормално функционисање коже, а оксидисана верзија највише прија кожи.

Шта је цинк-оксид?

Цинк оксид је неорганско једињење, обично у облику белог праха. Примена цинк оксидног праха је бројна, за то је заслужна чињеница да цинк оксид има висок индекс преламања, високу термалну проводљивост, антибактеријске и УВ-заштитне особине. 

Дејство цинкове пасте?

Антимикробно и антибактеријско дејство

Превентивно делује на микробе који су заслужни за стварање акни и делује на већ постојеће упале.

Где се купује?
Цинкову пасту, по веома повољној цени, можете купити у апотеци, а све чешће је продају и у продавницама здраве хране.

Поспешује зацељивање коже

Цинк-оксид подстиче стварање нових ткива и умирује упале. Према истраживањима, недостатак цинка у организму утиче на брзину зарастања рана.

Репаративно дејство

Цинкова паста има у себи састојке који опорављају кожу, поготово након повреде или оштећења, а одличан је и за суву кожу. Цинк-оксид је одлична подлога за друге препарате, јер омогућава боље упијање хранљивих састојака у кожу.

Адстригентно дејство

Делује тако што исушује себум и стеже површину слузокоже. Због тога је одличан за смањивање пора и исушивање масне коже.

Употреба цинкове пасте?

Цинкова паста помаже код следећих проблема са кожом и делује изузетно благотворно: 

  • поткожне бубуљице и акне
  • сужава поре
  • смањује машћење коже
  • херпес
  • иритација коже
  • заштита од сунчевих зрака
  • зацељује кожу
  • омекшава испуцалу кожу

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas