Oglas
· · Komentari: 0
tajni sastojak

Cinkova pasta čini čuda za vašu kožu: Posebno je korisna tokom leta! (VIDEO)

Upotpunite svoju kozmetiku cinkovom pastom i koža će vam biti zahvalna.

1625827833_cinkpasta.png
FOTO: Printskrin/Jutjub/Better Shea Butter
Oglas

Većina nikada nije čula za cinkovu pastu, niti bi ovaj pojam povezala sa preparatom za negu kože.

Glavni sastojak je cink-oksid, mineral koji povoljno deluje na različite probleme na koži, pre svega kao sredstvo koje ima svojstvo da steže površinu sluzokože i povređene kože.

Pročitajte još: Ruke leti prve stradaju, nahranite ih OVIM pre spavanja

Pored toga, cink-oksid je idealno za zaštitu od UVA zraka i jedan je od glavnih sastojaka krema za sunčanje.

Cink je neophodan mineral za normalno funkcionisanje kože, a oksidisana verzija najviše prija koži.

Šta je cink-oksid?

Cink oksid je neorgansko jedinjenje, obično u obliku belog praha. Primena cink oksidnog praha je brojna, za to je zaslužna činjenica da cink oksid ima visok indeks prelamanja, visoku termalnu provodljivost, antibakterijske i UV-zaštitne osobine. 

Dejstvo cinkove paste?

Antimikrobno i antibakterijsko dejstvo

Preventivno deluje na mikrobe koji su zaslužni za stvaranje akni i deluje na već postojeće upale.

Gde se kupuje?
Cinkovu pastu, po veoma povoljnoj ceni, možete kupiti u apoteci, a sve češće je prodaju i u prodavnicama zdrave hrane.

Pospešuje zaceljivanje kože

Cink-oksid podstiče stvaranje novih tkiva i umiruje upale. Prema istraživanjima, nedostatak cinka u organizmu utiče na brzinu zarastanja rana.

Reparativno dejstvo

Cinkova pasta ima u sebi sastojke koji oporavljaju kožu, pogotovo nakon povrede ili oštećenja, a odličan je i za suvu kožu. Cink-oksid je odlična podloga za druge preparate, jer omogućava bolje upijanje hranljivih sastojaka u kožu.

Adstrigentno dejstvo

Deluje tako što isušuje sebum i steže površinu sluzokože. Zbog toga je odličan za smanjivanje pora i isušivanje masne kože.

Upotreba cinkove paste?

Cinkova pasta pomaže kod sledećih problema sa kožom i deluje izuzetno blagotvorno: 

  • potkožne bubuljice i akne
  • sužava pore
  • smanjuje mašćenje kože
  • herpes
  • iritacija kože
  • zaštita od sunčevih zraka
  • zaceljuje kožu
  • omekšava ispucalu kožu

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas