Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Руке лети прве страдају, нахраните их ОВИМ пре спавања

Када кажемо нега тела, неретко заборављамо да ту спада и одржавање хигијене и естетике руку.

1625742830_Depositphotos_147479685_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Углавном мислимо како је довољно да нам нокти буду уредни, фино обликовани и налакирани, али комплетан утисак, ипак, зависи од тога колико нам је цела шака лепа. Уосталом, када се са неким рукујемо, зар се нећемо осећати пријатније уколико су нам прсти и дланови меки и неговани?!

Прочитајте још: Кетрин Зита Џонс (51) је одабрала савршену летњу БЕЛУ ХАЉИНУ (ФОТО)

Руке не перите јаким сапунима

Водите рачуна да руке не перете јаким сапунима јер они исушују кожу, већ изаберите блаже антибактеријске, као што су средства за бебе. Тако ћете спречити да вам прсти на додир буду храпави. Важно је и да избегавате врелу воду, већ се увек определите за млаку. На крају руке пропустите кроз хладан млаз.

Четкицом чистите нокте
Нечистоће испод ноктију уклоните тако што ћете их истрљати чврстом четкицом док се туширате, када је кожа најмекша.

Не заборавите на заноктице!

Уместо да их сечете маказицама, нежно их потискујте ка бази нокта заобљеним дрвеним штапићем, јер тако неће доћи до инфекције. Најбоље је да ово радите после туширања или купке, када је кожа мекана.

Прочитајте још: Неда Украден у ЛОСОС хаљини коју ће пожелети свака жена отпевала култну песму ЗОРА ЈЕ (ВИДЕО)

После тога нанесите хранљиву крему (на бази глицерина) и утрљајте је око ноктију.

Прво нега, па лакирањеФото: Депозит

Ацетон даје жућкасту боју
За скидање лака користите производе без ацетона, јер он ноктима даје непријатну жућкасту боју и оштећује их.

Обавезно уведите као навику - пилинг.

Једном недељно урадите третман којим ћете одстранити ћелије мртве коже. Можете користити куповна, готова средства, или направите сами пилинг од кашике смеђег шећера и кашике маслиновог уља.

Промешајте смесу и нанесите је на чисте руке, па их измасирајте, утрљајте нежним кружним покретима (чак и заноктице), да кожа добро упије хранљиву маску. Оставите да мало одстоји, а онда руке добро исперите топлом водом.

Прочитајте још: Ево како сада изгледа БОЈ Џорџ, а изненадићете се ЗАШТО је прекинуо светску СЛАВУ! (ФОТО)

Заштитни фактор
Током лета руке третирате кремама са заштитним фактором, оптимално је да то буде СПФ 30, како бисте их сачували од штетног утицаја сунца и настанка флека.

Грубе послове радите са рукавицама

Када перете судове и веш, рибате купатило или радите у башти, чините то са гуменим рукавицама на рукама. На тај начин ћете их заштити од хемикалија које уништавају кожу.

Пре спавања нахраните руке

Важан потез је нега пред спавање, која подразумева да руке намажете уљем по жељи или масном кремом, како би се преко ноћи нахраниле. Добро их утрљајте масажом, да би продрли до дубљих нивоа коже.

Прочитајте још: Кул и урбано: УКРШТЕНЕ ФАРМЕРКЕ су детаљ који прави разлику, а ево како се носе! (ФОТО)

Не заборавите да се лепа кожа гради изнутра, што значи да је све узалуд без правилне исхране, па тако може да дође до пуцања ноктију или непријатно суве коже. Повећајте унос витамина Е, омега-3 масних киселина из рибљег уља и биотина који се налази у месу, јајима и коштуњавом воћу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas