· · Коментари: 0

Да ли је "ШУГАРИНГ" бољи од депилације воском? Ево свега што треба да знате

Никада се нећете вратити на "обичну" депилацији

1650888675_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб

Пре него што ускочимо и почнемо да се бавимо жаргоном, хајде да одвојимо секунду да пређемо на основе шугаринга. Како то објашњава естетичар Наталија Александрова, шугаринг је древни облик уклањања длака који је настао у Месопотамији, Египту и Грчкој — тако да не, уопште није нов, чак ако је сад у тренду.

Током уклањања длака са на овај начин, лепљива златна паста од шећера се наноси на део коже који желите да остане без длачица, а затим се нежно уклања брзим повлачењем. Ево неколико ствари које бисте требало да знате о целом процесу.

Да ли је "шугаринг" мање болан од депилације воском?

И депилација шећером и депилација воском подразумевају чупање длаке из корена, тако да ћете дефинитивно искусити одређени ниво бола са било којим од њих. 

Прочитајте још: Људи су полудели за венчаницом ОД 5 ЕВРА! Девојка нашла модел из снова у радњи са половном одећом (ФОТО)

Између потпуно природне формуле и нежне технике, шугаринг је у великој мери алтернатива депилацији воском за осетљиву кожу. Депилација воском уклања длаке, али такође може уклонити горње мртве слојеве коже. Насупрот томе, шећерна паста се уопште не лепи за кожу – она само хвата длаку и уклања је без скидања коже. Пошто је мање инвазивна метода, дерматолози ову технику препоручују људима са осетљивијом кожом.

Могу ли се на овај начин трајно уклонити длаке?

Пошто шугаринг уклања ваш стварни фоликул длаке (тј. није само површински ниво), можете очекивати да ћете бити без длака најмање 3 недеље и можете очекивати да ће вам длаке временом израсти знатно тање. На крају, овај фоликул длаке ће потпуно престати да расте, тако да што дуже наставите са депилацијом помоћу шећерне пасте, мање ће длака поново расти.

Ако желите најбоље могуће резултате, мораћете да сачекате најмање 24 сата да бисте се истуширали, вежбали или имали секс

Може ли се може радити код куће?

Ово можете у потпуности да испробате код куће, али треба напоменути да је депилација шећером тешка за почетника. Између добијања праве конзистенције приликом прављења сопственог шећерног воска и савладавања технике трзања, ваш први покушај неће бити лак процес, а ни проблеми на кожи неће бити тако глатки. Али ако имате мало времена на рукама и длаке на ногама које желите да се решите, свакако! Ево шта вам је потребно да направите своју прву серију:

  • Шећер
  • Вода
  • Сок од лимуна

Може ли се шугаринг урадити на лицу?

Да, сасвим је у реду заказати термин за шугаринг за уклањање длачица на лицу. „Свако подручје тела са нежељеним длачицама може се третирати шећером, укључујући лице“, каже дерматолог Хадли Кинг. „Лепљива шећерна паста се лепи за длачице, које се затим могу уклонити без ометања околне коже. Слично је депилацији воском, али многи кажу да је удобније и нежније за кожу.”

Да ли постоје нежељени ефекти или ризици?

Могуће су мање модрице, али је уклањање длачица помоћу шећера је генерално нежније од депилације воском. Међутим, постоји једно упозорење: ако користите ретиноиде или хемијске пилинге на лицу, ризикујете да оштетите кожу ако покушате са депилацијом са шећером (другим речима, дефинитивно ћете желети да откажете свој термин и разговарате са дерматологом пре него што то урадите било шта). Такође, прескочите шугаринг ако имате отворене ране, осип, модрице, оток, опекотине од сунца или херпес јер топла формула може да спали вашу кожу, изазове иритацију, фоликулитис и урасле длаке. И нико то не жели, зар не? Јел тако.

Како да се припремим за шугаринг?

Два дана пре третмана, урадите пилинг нежним пилингом за тело да бисте припремили подручје , а затим када се истуширате на дан заказаног прегледа, избегавајте супер топлу воду, лосион за тело и уље за тело — ваш естетичар ће морати све да обрише свеједно искључите пре него што се нанесе паста. И на крају, дођите на састанак у удобној, врећастој одећи, јер ће свеже зашећереној кожи требати мало простора да дише.

Прочитајте још: Сви користимо овај термин који датира још од Римског царства, а да ли знате шта заправо значи СПА?

Можете ли да се бријете између два термина?

Иако је дефинитивно супер примамљиво бријати се између сесија, најбоље је да се одупрете нагону ако желите да дугорочни ефекти шећерне креме стварно делују. Глатка кожа захтева стрпљење, па пустите да ваше длаке ради своје око четири до шест недеља, док израсту на минималну дужину потребну за шећерну пасту.

Шта не треба да радите након шећерне креме?

Ако желите најбоље могуће резултате, мораћете да сачекате најмање 24 сата да бисте се истуширали, вежбали или имали секс . Размислите о томе: свеже зашећерена кожа је супер осетљива и изложена, тако да дефинитивно не желите да уносите зној или бактерије док се ваша кожа смирује. Такође ћете желети да поново размотрите своју температуру туширања у данима након заказаног термина—врући тушеви су превише оштри за зашећерену кожу.

Између третмана шећера, кључно је да се додатно бринете о својој кожи. То значи да ћете желети да се напуните уљима за тело , хидратантним кремама и кремама за сунчање како бисте спречили иритацију, урасле длаке и опекотине од сунца .

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.