Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбољи начини да уклоните НАУСНИЦЕ: Савети који вам могу помоћи да се отарасите нежељених длака

Технике за скидање наусница које су се показале као најделотворније

1688720305_profimedia-0315419554.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Све жене имају длаке на лицу, чак и супер-кул славне даме. Ми смо бића прекривена заштитним слојем длачица и нема потребе да се стидимо због тога, шта год нам пролазило кроз главу док се гледамо у своје увеличавајуће огледало. Ипак, ако нисте жељне да вам лице буде покривено паперјем попут брескве – то је сасвим у реду. Постоје безбедни и ефикасни начни да уклоните своје науснице.

Најбољи начини за уклањање наусница

Пинцета

Пинцета је најлакши и најјефтинији метод, али његова је мана једна: делује само ако уклањате неколико длачица са лица. Уколико треба да захватите веће подручје мораћете да се определите за некид руги метод.

Крема за депилацију

Крема за депилацију је јак алкални производ који слаби длаку тако да се она лако уклања из  корена. Цео процес траје од пет до 10 минута, у зависности од текстуре длачица и формуле производа.

Иако су депилационе креме одличан избор за цело тело, када радите на лицу морате  бити пажљиве са изибором производа.  Креме често садрже јаке хемикалије и могу изгорети или изиритирати вашу кожу. Зато, најпре проверите како реагујете на крему, а потом приступите уклањању наусница.

Дермапланинг

Веровали или не, дермапланинг је заправо верзија бријања лица која укључује уклањање горњег слоја коже (и длака заједно са њим) помоц́у малог скалпела за пилинг. Резултати трају око две недеље. Ипак, ово је прилично снажан пилинг па будите спремне да пажљиво негујете своју кожу после третмана ако се одлучите за ову опцију.

Депилација воском

Депилација воском је одавно омиљена метода за уклањање наусница. Њени резултати трају добре четири недеље, а све што је потребно је мало вруц́ег воска (или трака за депилацију) и крема за хидратацију након тога. Ипак, опет је неопходан опрез: депилација воском често изазива црвенило, иритацију, а и болна је.

Депилација шећером

Ако тражите технику која је мање болна и нежнија за кожу од депилације воском, можда бисте желели да размислите о шугарингу. Постоје две врсте шец́ера: паста и гел. Оба се састоје од природних састојака као што су лимунов сок, шец́ер и вода, а обе вас остављају без длака до шест недеља.

Уклањање наусница концем

Ово је древна метода уклањања длачица која користи канап за прецизно обликовање обрва и уклањање длачица изнад усана. Брза је, не користи никакве хемикалије и генерално је јефтина. Осим тога, резултати могу трајати до шест недеља.

Ласерско уклањање наусница

Ласерско уклањање наусница користи пулсно светло да онеспособи фоликул длаке, што искрено звучи застрашујуц́е, али заиста није. Ласерско уклањање је метода трајног смањења длачица која је безбедна за употребу на лицу, као и на телу. Длачица која израста биће сваки пут све тања и светлија, тако да је примена на лицу итекако ефикасна.

Сесија електролизе

Ова метода има најбоље резултате и једина је која се сматра методом трајног уклањања длачица. Користец́и електричну струју, козметичар скида длаку по длаку користећи сонду или електроду.

Бријање

Док се дермапланинг ослања на мању оштрицу, за бријање се користи класичан бријач – али постоји много модерних опција намењених посебно за женска лица, односно за уклањање наусница.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas