Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Да ли угрожавате здравље модним трендовима?

Високе штикле, јапанке, велике и натрпане торбе...

1606062875_Depositphotos_6455684_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Све те модне ствари могу оставити штетне последице на здравље, а да тога нисмо ни свесни.

Прочитајте још: У 3 корака направите КОВРЏЕ које ће трајати цео дан

Многе жене слепо прате модне трендове и желе имати у свом гардероберу све што је "ин". Али многе од тих, на први поглед безазлених ствари, јако штете здрављу. Ево шта стручњаци кажу о тренутно најмодернијим "ит" комадима.

 

Фото: деспоситос

Тешке огрлице
Данас врло модерне масивне огрлице заправо су опасне и штетне. Нарушавају равнотежу врата и рамена те дугорочно могу изазвати болове у леђима и озбиљније проблеме с кичмом. Нису ретке ни главобоље.

Јапанке
Иако су модерне и на први утисак удобне, јапанке нису добра обућа. Изазивају проблеме с табанима, као и мишићима и тетивама у стопалима. Последице могу бити дугорочне, а прати их неугодна бол. Нога нема стабилност и лако се изврће.

Високе штикле
Већ је добро познато да високе штикле нису здраве. Изазивају болове у ногама и леђима, а знају да се јаве и озбиљније последице које, нажалост, могу трајати до краја живота. Најчешће је реч о болним проблемима с кичмом.

Прочитајте још: Волиш црни лак за нокте? Ова боја ОТКРИВА каква си особа

 

Торбице
Торбице заправо већ дуго нису торбице, него су постале огромне торбе у којима жене носе превише ствари. Будући да их носе на руци или на једном рамену, последично се јавља искривљење кичме које је јако тешко, односно готово немогуће повратити у пређашње стање. Наравно, уз такво искривљење иду и неугодни болови.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas