Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дерматолози откривају проверене начине да се решите БОРА ОКО УСАНА: Филери нису једино решење!

Стручњаци кажу да постоје 3 ефикасна начина да се решите бора око усана, али само 1 даје инстант резултате

1686921069_profimedia-0620075110-eNDI-mEKDAUEL.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Ништа тако не нервира као боре око усана. Док се ситне неправилности око очију и на челу лако могу сакрити фризуром и шминком, када је реч о делу око усана, ситуација је потпуно другачија. 

Што је најгоре, фине линије с годинама су све дубље и самим тим уочљивије, а томе могу допринети и други фактори, попут излагања сунцу или пак пушења, па чак и то ако често пијете на сламчицу.

Боре се појављују на овим подручјима са годинама јер губимо колаген и еластин, протеине који дају структуру нашој кожи. Колаген и еластин природно деградирају са годинама, али стресори на нашем телу као што су ултраљубичасто оштећење, излагање никотину и стрес могу убрзати процес који узрокује превремено старење у овој области.

Међутим, пре него што се упутите у дрогерије и испразните све полице са скупим производима против бора, можда је боље послушати савете стручњака који откривају шта заправо заиста помаже када је у питању овај проблем.

Производи који делују локално

На тржишту постоји мноштво производа за негу коже, тако да бирање између њих може бити збуњујуће, али можда ћете приметити да се неколико потпуно истих састојака појављује када говоримо о финим борама. А први? Крема за сунчање - увек и заувек.

Дневно коришћење адекватне креме за сунчање може спречити вишак ултраљубичастог оштећења ћелија наше коже, успоравајући појаву бора. А након што скинете шминку и оперете лице пред спавање, други "златни" производ који ћете желети да користите су ретиноиди или производи на рецепт који садрже третиноин. Они подстичу производњу колагена спречавајући погоршање финих бора, а у неким случајевима их и потпуно елиминишу.

Процедуре које користе топлоту

Поред локалних третмана, постоје многи уређаји за подмлађивање лица који могу побољшати производњу колагена и еластина око усана, побољшавајући изглед финих бора. Уређаји за фракционо ласерско обнављање, ултратерапију и радиофреквенцију користе топлоту за стварање микро-повреда на кожи, кажу дерматолози.

Као одговор, тело активира део имуног система који се зове пут зарастања рана и на тај начин ствара нови колаген. Слично, микроигле, процедура у којој ситне иглице стварају повреде, такође може да генерише колаген и еластин у кожи побољшавајући изглед финих бора око уста.

Имајте на уму када планирате буџет за ове процедуре, да је често потребно више третмана да би се видели задовољавајући резултати и да побољшања долазе постепено током неколико месеци.

Запамтите: фине боре - и старење - су сасвим нормалне појаве које се дешавају свима. Уз то, данас постоје више него сјајни начини да смањите те боре око уста ако вам сметају, али је увек потребно да се посаветујете са стручњацима, и да не радите на своју руку, јер можете добити потпуно супротно од онога што сте желели.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas