Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Смањите видљивост бора око усана: Три ефикасна начина за подмлађивање коже

Важно је да на време почнете да негујете своју кожу

1666167860_profimedia-0723443187.jpg
фото: Профимедиа
Oglas

Како најчешће користимо мишиће око усана, прве боре на овом подручју могу настати врло рано. Зато је од изузетне важности да на време кренете да негујете своју кожу.

Како старимо, кожа губи колаген и еластин, постаје сува, а уз то долази до губитка масноћа и мишића. Боре су саставни део процеса старења, али навике попут пушења могу погоршати овај проблем. Поред тога, важну улогу има генетика, али и животни стил. Како можете ублажити појаву бора и смањити њихову видљивост?

Прочитајте још: Невероватна ТРАНСФОРМАТИВНА МОЋ ШМИНКЕ: Девојка објавила снимак који је оставио све у чуду (ВИДЕО)

1. Поведите рачуна о животним навикама

Процењује се да је око 80% старења коже последица штетног УВ зрачења. Излагање директном сунцу носи више ризика, те ако волите своју кожу морате је штити током целе године.  Поред тога, често пућење може допринети настанку бора, будући да превише форсира мишиће око усана. Пушење је такође једна од веома штетних навика. Код пушача често можете приметити врло дубоке и изражене боре око усана. Такође, избегавајте и редовно коришћење сламчице - разлог је исти као код пућења.

2. Редовно коришћење СПФ

Чак и када је облачно или хладно, нисмо заштићени од штетног зрачења. Креме са заштитним фактором потребно је да користите током целе године. УВА зраци могу продрети дубоко у кожу и тако уништити еластин и колаген. Користите високе факторе заштите.

Прочитајте још: Припремите КОСУ за хладне дане: Једноставни савети да сачувате густину и сјај

3. Ретинол

Ретиноиди су веома ефикасни у смањивању бора око усана. Дерматолози их препоручују јер побољшавају изглед коже. Најбоље би било користити их током вечерњих часова, будући да ретиноиди могу да учине да будете осетљивији на сунчеву светлост током првих неколико месеци употребе.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas