Oglas
· · Komentari: 0

Dermatolozi otkrivaju proverene načine da se rešite BORA OKO USANA: Fileri nisu jedino rešenje!

Stručnjaci kažu da postoje 3 efikasna načina da se rešite bora oko usana, ali samo 1 daje instant rezultate

1686921069_profimedia-0620075110-eNDI-mEKDAUEL.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Ništa tako ne nervira kao bore oko usana. Dok se sitne nepravilnosti oko očiju i na čelu lako mogu sakriti frizurom i šminkom, kada je reč o delu oko usana, situacija je potpuno drugačija. 

Što je najgore, fine linije s godinama su sve dublje i samim tim uočljivije, a tome mogu doprineti i drugi faktori, poput izlaganja suncu ili pak pušenja, pa čak i to ako često pijete na slamčicu.

Bore se pojavljuju na ovim područjima sa godinama jer gubimo kolagen i elastin, proteine koji daju strukturu našoj koži. Kolagen i elastin prirodno degradiraju sa godinama, ali stresori na našem telu kao što su ultraljubičasto oštećenje, izlaganje nikotinu i stres mogu ubrzati proces koji uzrokuje prevremeno starenje u ovoj oblasti.

Međutim, pre nego što se uputite u drogerije i ispraznite sve police sa skupim proizvodima protiv bora, možda je bolje poslušati savete stručnjaka koji otkrivaju šta zapravo zaista pomaže kada je u pitanju ovaj problem.

Proizvodi koji deluju lokalno

Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda za negu kože, tako da biranje između njih može biti zbunjujuće, ali možda ćete primetiti da se nekoliko potpuno istih sastojaka pojavljuje kada govorimo o finim borama. A prvi? Krema za sunčanje - uvek i zauvek.

Dnevno korišćenje adekvatne kreme za sunčanje može sprečiti višak ultraljubičastog oštećenja ćelija naše kože, usporavajući pojavu bora. A nakon što skinete šminku i operete lice pred spavanje, drugi "zlatni" proizvod koji ćete želeti da koristite su retinoidi ili proizvodi na recept koji sadrže tretinoin. Oni podstiču proizvodnju kolagena sprečavajući pogoršanje finih bora, a u nekim slučajevima ih i potpuno eliminišu.

Procedure koje koriste toplotu

Pored lokalnih tretmana, postoje mnogi uređaji za podmlađivanje lica koji mogu poboljšati proizvodnju kolagena i elastina oko usana, poboljšavajući izgled finih bora. Uređaji za frakciono lasersko obnavljanje, ultraterapiju i radiofrekvenciju koriste toplotu za stvaranje mikro-povreda na koži, kažu dermatolozi.

Kao odgovor, telo aktivira deo imunog sistema koji se zove put zarastanja rana i na taj način stvara novi kolagen. Slično, mikroigle, procedura u kojoj sitne iglice stvaraju povrede, takođe može da generiše kolagen i elastin u koži poboljšavajući izgled finih bora oko usta.

Imajte na umu kada planirate budžet za ove procedure, da je često potrebno više tretmana da bi se videli zadovoljavajući rezultati i da poboljšanja dolaze postepeno tokom nekoliko meseci.

Zapamtite: fine bore - i starenje - su sasvim normalne pojave koje se dešavaju svima. Uz to, danas postoje više nego sjajni načini da smanjite te bore oko usta ako vam smetaju, ali je uvek potrebno da se posavetujete sa stručnjacima, i da ne radite na svoju ruku, jer možete dobiti potpuno suprotno od onoga što ste želeli.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas