Oglas
· · Komentari: 0
NEGA PREMA GODIŠNJIM DOBIMA

Dočekajmo PROLEĆE spremne: 5 eteričnih ulja koje će kožu pripremiti za TOPLIJE DANE

Eterična ulja postala su esencijalni deo rutine nege lica, koji održava našu kožu hidriranom i svežom

1612991429_ulja-ya-lice.png
Foto: Pixabay
Oglas

Kako se približavamo početku prolećne sezone, moramo se osvrnuti na preparate koje moramo apčikovati na svoju kožu, kako bi ona sprmeno dočekala proleće. 

Za negu kože, eterična ulja su se pokazala kao idealno sredstvo za zarastanje akni, vraćanje savršene teksture kože i održavanje zdrave i blistave kože

Eterična ulja stekla su popularnost u proteklih godinu dana, a vodeći influenseri i poznate ličnosti zastupale su ideje sa primenom ovih ulja u nezi lica. Za negu kože, eterična ulja su se pokazala kao idealno sredstvo za zarastanje akni, vraćanje savršene teksture kože i održavanje zdrave i blistave kože.

Pročitajte još: U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME

Iako samo vi znate šta najbolje odgovara vašoj koži prema vašem tipu kože, mudra odluka bila bi da se prvo obratite dermatologu da biste saznali koji je vaš tip kože, a zatim uložite u proizvode za negu kože. Ovde vam donosimo listu eteričnih ulja koja će poboljšati vašu brigu o nezi ove prolećne sezone.

Lavanda
Lavanda je višenamensko ulje koje ima slatkast miris. Ako imate suvu kožu, onda je lavanda korisna u stvaranju ravnoteže i dodavanju vlage koži. Lagan je i može smanjiti crvenilo, popraviti oštećenja kože, a da je pti tome previše ne masti. Održava nivo vlage u koži, a protuupalna svojstva čine ga prirodnim hidratorom.

Eukaliptus

Pročitajte još: Neverovatne prednosti ULJA KARANFILIĆA: Služi kao prva pomoć kod ovog čestog problema

Eukaliptus je poznat po svojim mirisima i lekovitim svojstvima. Koži daje osvežavajući sjaj i održava kožu negovanom. Ima efekat hlađenja, koji pomaže u smanjenju upale i crvenila.

Zeleni čaj

Popularan je za lečenje akni, pa je ovo ulje najbolje za kožu sklonu aknama i za lečenje blagih opekotina na koži, jer pruča osećaj hlađenja. Ulje čajevca il izelenog čaja ima antibakterijska svojstva koja su najbolja u borbi protiv akni i sprečavaju da se na koži talože bakterije. Možete ga naneti na mesta pod aknama i ostaviti ga preko noći.

Pročitajte još: Da li konzumirate hranu koja ČUVA PSIHIČKO ZDRAVLJE? Promenite jelovnik odmah!

Ruzmarin

Sa protivupalnim svojstvima, ovo esencijalno ulje mora da ima svako ko se bavi negom svoje kože. Ima estere koji zadržavaju višak sebuma i ne čine vašu kožu previše masnom. Takođe se može koristiti za negu kose i vlasišta.

Pročitajte još: VEŽBE ZA GORNJI DEO TELA: Pratite detaljna objašnjenja trenera Marije i biće vam lako (VIDEO)

Ružino ulje

Ovo ulje ima prirodne antioksidanse i masne kiseline, koje su korisne u regeneraciji ćelija i korisne u procesu starenja. Smanjuje fine linije i bore na licu, čineći vašu kožu mlađom i zdravom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas