Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХАЉИНЕ ЗА МАТУРУ И ТО БЕСПЛАТНО: Брзо и лако можете одабрати своју идеалну матурску хаљину- потребна вам је само једна ствар

Матуранти, осим тога што се питају где желе да наставе даље школовање, питају се и -шта обући?

1686922884_profimedia-0070240841-MATURANTKINJE.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Матурско вече је постало саставни део преласка из једног у друго образовно доба. Свечаност поводом краја једног периода школовања, представља дугу традицију у многим земљама, па тако и на простору Србије.
У овом периоду, многи дечаци и девојчице- матуранти, осим тога што се питају где желе да наставе даље школовање, питају се и -шта обући? 

Свим старим матурантима позната је и чињеница, да ту тоалету ретко када поново обуку. Матурантска хаљина или оделу често остану негде дубоко заборављени у орману, или...

Обзиром да нису сви у истој финансијској ситуацији, "Сестре по хаљинама" направиле су хуманитарну акцију прикупљања свечаних одевних комбинација за девојчице и девојке.

Који је концепт ове лепе и племените акције? 

Наиме, све жене могу да приложе своје бивше матурске хаљине и поклоне их за свечано вече садашњим (малим) матуранткињама. Идејни творац је Јелена Бољевић, која је за ''Еспресо'' дала одговор на ово питање:

- Иницијативу "Сестре по хаљинама покренула сам прошле године када је једна од девојака која прати страницу коју водим (а тиче се одрживе моде) пожелела да некоме поклони своју хаљину са матуре. Након што сам контактирала све институције које сакупљају одећу за оне који су на било који начин угрожени, и схватила да се нико није позабавио искључиво хаљинама, одлучила сам да узмем ствар у своје руке. Идеја је проистекла из рекла бих здравог разума, ако ја имам нешто што ми више не служи, чак ме и гуши, а теби баш то треба и помогло би ти да лакше дођеш до свог циља - зашто не бисмо сабрали два и два и једноставно обе биле срећне?

А како све функционише, она је даље објаснила:

Како би матуранткиње и апсолвенткиње оствариле право на бесплатну матурску хаљину, ципеле, ташницу, шминку, фризуру па чак и маникир, потребно је да у инбокс странице доставе неки доказ о завршеном образовању и након тога одаберу тоалету за себе.

- Потрудила сам се да све функционише на најједноставнији могући начин, путем друштвених мрежа које су нам свима познате и сви их редовно користимо.

Јелена још наводи да је одзив сјајан, али да је од свега битнија намера и неговање правих вредности.

Оно што је много важније јесте да негујемо пријатељство, разумевање и осећај једни за друге. Жељу да заједно поделимо срећу и да сви у томе учествујемо тако да нам буде лепо. Сад, на који начин ћемо то спровести, кроз бал у познатом ланцу хотела или у свечаној сали школе остављам свакоме да за себе одабере, закључује она за ''Еспресо''.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas