Oglas
· · Komentari: 0

HALJINE ZA MATURU I TO BESPLATNO: Brzo i lako možete odabrati svoju idealnu matursku haljinu- potrebna vam je samo jedna stvar

Maturanti, osim toga što se pitaju gde žele da nastave dalje školovanje, pitaju se i -šta obući?

1686922884_profimedia-0070240841-MATURANTKINJE.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Matursko veče je postalo sastavni deo prelaska iz jednog u drugo obrazovno doba. Svečanost povodom kraja jednog perioda školovanja, predstavlja dugu tradiciju u mnogim zemljama, pa tako i na prostoru Srbije.
U ovom periodu, mnogi dečaci i devojčice- maturanti, osim toga što se pitaju gde žele da nastave dalje školovanje, pitaju se i -šta obući? 

Svim starim maturantima poznata je i činjenica, da tu toaletu retko kada ponovo obuku. Maturantska haljina ili odelu često ostanu negde duboko zaboravljeni u ormanu, ili...

Obzirom da nisu svi u istoj finansijskoj situaciji, "Sestre po haljinama" napravile su humanitarnu akciju prikupljanja svečanih odevnih kombinacija za devojčice i devojke.

Koji je koncept ove lepe i plemenite akcije? 

Naime, sve žene mogu da prilože svoje bivše maturske haljine i poklone ih za svečano veče sadašnjim (malim) maturantkinjama. Idejni tvorac je Jelena Boljević, koja je za ''Espreso'' dala odgovor na ovo pitanje:

- Inicijativu "Sestre po haljinama pokrenula sam prošle godine kada je jedna od devojaka koja prati stranicu koju vodim (a tiče se održive mode) poželela da nekome pokloni svoju haljinu sa mature. Nakon što sam kontaktirala sve institucije koje sakupljaju odeću za one koji su na bilo koji način ugroženi, i shvatila da se niko nije pozabavio isključivo haljinama, odlučila sam da uzmem stvar u svoje ruke. Ideja je proistekla iz rekla bih zdravog razuma, ako ja imam nešto što mi više ne služi, čak me i guši, a tebi baš to treba i pomoglo bi ti da lakše dođeš do svog cilja - zašto ne bismo sabrali dva i dva i jednostavno obe bile srećne?

A kako sve funkcioniše, ona je dalje objasnila:

Kako bi maturantkinje i apsolventkinje ostvarile pravo na besplatnu matursku haljinu, cipele, tašnicu, šminku, frizuru pa čak i manikir, potrebno je da u inboks stranice dostave neki dokaz o završenom obrazovanju i nakon toga odaberu toaletu za sebe.

- Potrudila sam se da sve funkcioniše na najjednostavniji mogući način, putem društvenih mreža koje su nam svima poznate i svi ih redovno koristimo.

Jelena još navodi da je odziv sjajan, ali da je od svega bitnija namera i negovanje pravih vrednosti.

Ono što je mnogo važnije jeste da negujemo prijateljstvo, razumevanje i osećaj jedni za druge. Želju da zajedno podelimo sreću i da svi u tome učestvujemo tako da nam bude lepo. Sad, na koji način ćemo to sprovesti, kroz bal u poznatom lancu hotela ili u svečanoj sali škole ostavljam svakome da za sebe odabere, zaključuje ona za ''Espreso''.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas