Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате проблем са бубуљицама на леђима? Ова четири једноставна савета могу вам помоћи да ублажите проблем

Без издвајања велике суме новца

1689167594_shutterstock_1323570776.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Као да њихова појава на кожи лица није довољна, бубуљице и акне неретко се знају појављивати и на леђима. Зими њихову појаву често игноришемо, али у летњим месецима је то понекад немогуће јер свакодневне оутфите чине нешто отворенији и прозрачнији модни комади. Такође, бубуљице и акне на леђима понекад могу бити нешто компликованије за негу од оних на лицу, стога није лоше укључити неколико трикова у своју рутину који ће сигурно учинити видљиву разлику!Осим што бубуљице и акне имају тенденцију да се појаве на леђима у најгоре могуће време, честе су ситуације да ни сами не знамо да их имамо јер је реч о делу тела који је невидљив нашем оку, али нажалост не и туђем. Њихова појава зна бити и болна, па није само реч о естетском проблему. Добра вест је та да се акни и бубуљица врло лако можете решити захваљујући неколико сјајних трикова које смо издвојили у наставку!

Често перите грудњаке

Хигијена би требала бити на првом месту, поготово када говоримо о летњим месецима у којима се кожа учестало зноји. Грудњаке је потребно прати свака два ношења, а ако сте склони знојењу онда након сваког ношења. Такође, обратите пажњу на материјал грудњака који носите.

Обратите пажњу на редослед туширања

Иако туширање спада у ритуал који је првенствено хигијенски и који заправо одрађујемо рутински, чињеница јесте да постоји значајна разлика у томе које делове тела прве перемо и како. Леђа треба туширати последња јер хемикалије и уља која се налазе у шампонима и регенераторима неретко знају да зачепе поре коже те тако створе упалне процесе. С друге стране, обратите пажњу на састав производа које користите приликом туширања, те да не изазивају иритације, дакле без јачих и додатних мириса и боја.

Редовно радите пилинг коже

Пилинг коже је важан како би се уклониле мртве ћелије коже, и како би подстакли кожу да се што брже и успешније обнавља. Најбољи производи за овакав тип неге су пилинзи базирани на АХА или БХА киселинама. Лагани хемијски пилинг двапут до трипут ће вам прочистити поре и кожу ослободити од накупљених мртвих ћелија коже. БХА киселина (салицилна) сјајан је одабир јер има противупална својства те је можете користити и лети уз наравно обавезну заштиту од сунца.

Мажите кожу леђа хидратантним кремама

Баш као и кожу лица, једнако тако је важно нахранити и кожу тела, односно леђа. Након сваког туширања намажите леђа хидратантном кремом која ће бити довољно лагана да не чепи поре на кожи и истовремено довољно храњива да задржава оптималну влагу овог деликатног подручја. Ако имате навику да користите сапун за туширање, право је време да се те навике одрекнете јер сапуни нарушавају нормалан пХ коже те су чести узроци њене сувоће!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas