Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Јасан знак да превише перемо лице: Мање је више у овом случају

Модерно козметичко тржиште нуди нам много више козметике него што нам је заиста потребно

1659361992_profimedia-0280467251.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Безброј тоника, крема, серума, емулзија – када је нега коже у питању, правило „што више то боље” никада не функционише. Напротив, ако превише оптерец́ујете кожу негом, не треба очекивати пријатан ефекат. Кожа ће брзо изгубити сјај и уједначену текстуру, а може доћи до упала и иритација.

На Интернету можете пронац́и мноштво туторијала о нези лица у 9 и чак 11 корака. Беаутy инсајдери предлажу прво чишц́ење коже са најмање 3-4 различита производа, а затим наношење слојева различитих производа за негу: од тоника и серума до уља. Можда се чини да ц́е од тако богате неге кожа бити нахрањена и цветати, али то уопште није тако. Кожи уопште није потребно обиље козметике, а врло брзо ц́е се видети по њеном стању.

Прочитајте још: "Нико ме није упозорио колико ће ми то отежати живот": Отишла је да мало ПОВЕЋА УСНЕ, али ово није очекивала (ВИДЕО)

Кожа преоптерећена козметиком врло брзо губи свој природни сјај и поприма лош изглед. Чак ни витамин Ц, стручњак за сјај коже, нец́е помоц́и у овој ситуацији ако је један од 10 производа које стављате у једном потезу. Поред тога, вишак козметике зачепљује поре. У најбољем случају, кожа ц́е изгубити своју глатку структуру и бити храпава на додир, а у најгорем случају може доћи до упала, појаве акни и митесера. 

Прво, престаните да фанатично чистите кожу лица. Једна од главних грешака је очистите кожу да шкрипи, када озбиљно нарушавате њену заштитну липидну баријеру, а затим покушате да је хидрирате са десетак производа како не би изгледала суво. Уместо тога, требало би само пажљивије приступити чишц́ењу: ако се након прања лице затеже, промените производ, то не би требало да буде тако. За прање изаберите меке гелове или чак гел-уља: нец́е оштетити баријеру, али ц́е и даље све темељно очистити.

Прочитајте још: Направите ЛОКНЕ за 5 минута: Фризерка открила ТРИК, требаће вам само фен (ВИДЕО)

Друго, будите пажљиви са активним састојцима. Немојте мислити да ће, ако истовремено нанесете тоник са БХА, ретинолом и витамином Ц, боре одмах нестати са лица, а кожа заблистати. Ову комбинацију уопште не треба користити јер може изазвати озбиљну иритацију, а неприкладни састојци једноставно нец́е радити заједно као што би могли појединачно. Покушајте да разблажите употребу активних агенаса у различитим данима (осим ако ваш козметичар није другачије саветовао). На пример, једног дана користите ретинол, а следец́ег витамин Ц.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas