Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Када почињемо да изгледамо старо? Ово je првих 7 знакова да је тело почело да "пропада"

Сви се у неком тренутку морамо суочити са страшним нуспојавама старења

1654588107_girl-g36ca6b2a8_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Знати када да очекујете знаке може вам помоћи у бољој борби против старења. Данас ћемо говорити о томе када долази до старења, који су знаци старења и како се можете борити против старења. 

У ком узрасту се ваше лице највише мења?

Једна од, ако не и најстрашнијих, нуспојава старења су промене које видимо на нашем лицу. На крају крајева, гледање у огледало је једна од првих ствари које радите ујутру. Откривање нове линије бора или смејалица може да уништи дан. Али у ком узрасту почињемо да примећујемо промене и када је прерано?

Прочитајте још: Да вас свуда прати омиљени мирис... Четири трика како да парфем траје цео дан

Што се тиче временског оквира старења жена или мушкараца, највеће промене се обично дешавају када су људи у 40-им и 50-им годинама. Међутим, није мало вероватно да ћете приметити промене и у средњим и касним 30-им. Неки од првих знакова старења су опуштена кожа, линије осмеха и боре. Ове промене могу бити узнемирујуће, али природне. 

Да ли се облик лица мења са годинама?

Када смо млади, испод наше коже постоји слој масти који нам даје гладак и младалачки изглед. Нажалост, како старимо, та масноћа почиње да попушта што доводи до опуштене вилице, дубљих набора, упалих црта лица и мање пуноће.

Фото: Unsplash

Колаген и еластин помажу да кожа остане затегнута и хидрирана. Што смо старији, нашем лицу је теже да производи ове компоненте. То доводи до стањивања коже, губитка еластичности и сувоће. Укратко, старење узима данак на лицу и телу, али постоје ствари на које можемо да узвратимо. 

Како могу учинити да моје лице изгледа млађе?

Постоји неколико начина да се минимизирају визуелни знаци старења , па чак и преокрену неке од уочљивих промена током времена. Сада, није лако. Мораћете озбиљно да схватите своју рутину неге коже ако желите да видите резултате. Ако желите да ублажите појаву старења , ево неколико дневних савета које треба узети у обзир:

  • Користите хидратантну крему за лице
  • Нанесите крему за сунчање да бисте заштитили кожу од оштећења од сунца
  • Нежно уклоните шминку
  • Једите храну богату витамином Ц
  • Пити доста воде

Да бисте постигли дугорочне резултате, морате постепено уводити промене здравог начина живота у свој живот. Не постоји магични производ који може гарантовати резултате преко ноћи, успоравање старења захтева време и посвећеност. 

У ком узрасту ваше тело почиње да "пропада"?

Ако желите да се борите против старења , најбољи начин деловања је превентивна нега. То је зато што се знаци старења могу појавити брзо и неочекивано. Усвајање здраве рутине неге коже што је пре могуће довешће до боље коже како старите. 

Прочитајте још: Ловоров лист за бржи раст косе, свиленкаст сјај и против перути: Третирајте косу овом смесом пре прања за фантастичне резултате (РЕЦЕПТ)

И мушкарци и жене почињу да виде пад свог физичког здравља у 50-им годинама. То може значити пад брзине, издржљивости и енергије. Можете се борити против овога тако што ћете остати активни. Најмање 30 минута активности сваког дана може помоћи у одлагању страшних ефеката старења . 

Седам знакова старења 

Старење је неизбежно и знаци се разликују од особе до особе. Генетика и спољни фактори играју велику улогу у одређивању колико брзо ће неко остарити. Стручњаци се слажу да постоји седам универзалних знакова старења које ће људи искусити како буду старији:

  • Фине линије и боре 
  • Тупост коже
  • Неуједначен тен
  • Сува кожа
  • Мрље и старачке пеге
  • Груба текстура коже
  • Видљиве поре

Опет, постоји много различитих фактора који утичу на старење . Ако осећате да имате брзе знаке старења прерано, разговарајте са својим лекаром. Ово може бити знак болести или болести. 

Како могу изгледати млађе природно?

Ако нађете да гледате у огледало говорећи „моје лице изгледа старије од мојих година“, постоје кораци које можете предузети да бисте природно изгледали млађе. Срећом по вас, постоји много корака који захтевају мало или нимало трошкова за почетак:

  • Шетајте најмање 15 минута дневно
  • Примените здрав режим суплемената - Недостаци витамина и минерала могу убрзати процес старења
  • Једите храну богату антиоксидансима - слободни радикали могу да изазову пустош на нашој кожи, антиоксиданти су ту да помогну
  • Избегавајте брзу храну - Иако не морате заувек да одлажете безвриједну храну, ограничавање конзумирања брзе хране може у великој мери помоћи
  • Одлучите се за природне производе за негу коже уместо оних са прерађеним хемикалијама
  • Пијте пуно воде - Вода може помоћи кожи да остане хидрирана

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas