· · Коментари: 0

Да вас свуда прати омиљени мирис... Четири трика како да парфем траје цео дан

Обратите пажњу на ове лаке животне трикове како бисте задржали свој препознатљиви мирис цео дан

1654090305_profimedia-0349356489.jpg
Фото: Профимедиа

Мирис има престижну моћ - то је један од ретких кључева који може да вас откључа и позове у сећање, са једном нотом која вас преноси на одређено место, догађај, особу или временски период. Као резултат тога, парфем може да вас дефинише. Може постати ваш потпис, остављајући непоколебљив траг по коме ће вас људи памтити.

Прочитајте још: "Танкини": хибрид бикинија и купаћег костима који се враћа из 90-их и постаје тренд

Међутим, често је тешко одржати свој препознатљиви мирис без више наношења. Мирис парфема нестаје како сати пролазе и, до краја дана, изгледа као да га нисте ни нанели. Али без страха - ево неколико трикова како да вам парфем буде постојанији:

1. Влажна кожа.

Мирис боље пријања на масну кожу, па за оне са сувом кожом, одлучите се за парфем у облику креме или користите лосион без мириса на влажну кожу пре него што га нанесете.

2. Нанесите на пулсне тачке.

Парфем се активира топлотом тела. Пулсне тачке које се налазе на вашем зглобу су топле због крви близу површине коже, што чини идеално место за наношење парфема. Остале топле тачке на вашем телу укључују: иза ушију, на дну грла, унутрашњу страну лакта и иза колена.

3. Никада не трљајте.

Неки људи осећају потребу да „утрљају” парфем у кожу, у покушају да загреју кожу и шире мирис. Нажалост, ово само разбија структуру парфема, на крају слаби мирис.

Прочитајте још: 10 грешака које треба избегавати приликом куповине венчанице

4. Правилно складиштите.

Топлота, светлост и влага могу разбити једињења у парфему, што доводи до тога да он постаје мање мирисан. Да би мирис остао јак и непромењен, чувајте своју бочицу на хладном месту, даље од директне сунчеве светлости, и идеално ван купатила, јер топлота и влага из туширања и каде могу да је у великој мери оштете.

5. Експериментишите.

Гледајте даље од традиционалних тачака наношења, попут ваших пулсних тачака, ручних зглобова и врата и усудите се да створите шире чулно искуство. Прскајте на своју одећу, шал, кравату за косу, јастук, простирку за јогу, стационар, поклоне. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.