Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
правилна нега

Крема, млеко, лосион или уље за тело: Када је најбоље користити сваки од производа и шта би требало да знате о правилној неги коже

Само наношење разних производа не гарантује резултате већ правилна употреба различитих препарата

1653911927_pexels-sora-shimazaki-5938222.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Кожа је највећи орган у нашем телу и изузетно је битно да је одржимо хидрираном и једром. Ако волите да купујете различите производе за њену негу и да их наносите по сопственом нахођењу, врло вероватно да вашој кожи нећете обезбедити оно што јој је заиста потребно.

Да бисте из сваког препарата извукли максимум потребно је да знате када је најбоље да га нанесете.

Крема за тело

Најбоље време за наношење јесу јутарњи или вечерњи часови

Креме за тело садрже пуно различитих компоненти које су потребне вашој кожи. Креме су прикладне како бисте обезбедили хидрираност, једрину и "нахранили" потребним материјама различите слојеве коже. Интензивније наношење пожељније је током хладних дана, посебно током зиме и јесени. Ако имате кожу склону пуцању и исушивању, креме за тело су најбољи избор за вас.

Прочитајте још: ХУРГАДА ИЛИ КИПАР са Wаyоут-ом - Дефинитивно прави избор и најбољи однос цене и квалитета (ФОТО)

Лосион за тело

Лосион је најбоље нанети током јутарњих часова

Лосиони су лаганије текстуре па су идеални за топле дане који су пред нама. Њих кожа брзо упија и не зачепљују поре, а обезбеђују кожи и хидрираност. Препоручљивији су ако имате масну или нормалну кожу. Већина лосиона за тело садржи АХА киселине и воћне киселине.

Млеко за тело

Млеко је најбоље нанети током јутарњих часова

Овај препарат за тело нешто је маснији од лосиона. Већина млека за тело садржи комплекс липида, али и млека попут: крављег, сојиног, козјег, кокосов и сл. Препоручљивије је за оне који имају нормалну или масну кожу.

Уље за тело

Најоптималније време наношења јесу вечерњи часови

Ови производи углавном се израђују на бази етеричних и базних уља. Управо та уља обезбеђују кожи довољно хидрираности, а уз то формирају и заштитни слој. Још једна предност јесте и дуготрајан мирис који остаје на телу, а који обезбеђују етерична уља која су главни састојак овог производа.

Овај препарат пожељно је користити највише 2 до 3 пута недељно и то у комбинацији са лосионом или млеком. Такође, уколико вам је кожа масна избегавајте често коришћење

Шта још треба да знате?

  • Масније препарате користите чешће током хладнијих периода
  • Не би требало наносити више производа у кратком временском периоду
  • Препоручљиво је да препарате наносите у смеру од екстремитета ка горе и то кружним покретима - осим хидратације, обезбедићете вашем телу и потребну масажу

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas