Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Лице вам је надуто кад се пробудите? Ова три савета помоћи ће вам да значајно умањите проблем

Ублажите проблем који је врло чест

1663766774_profimedia-0626215469.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Надутост лица је проблем који мучи многе жене, па се процењује да се са њим сусреће око 80 одсто њих, без обзира на године. Да бисте овај проблем смањили на минимум потребно је да промените и поведете рачуна о ове три ствари.

1. Исхрана

Исхрана утиче на све сегменте, па и на надутост лица у јутарњим часовима. Током ноћи акумулирају се и таложе веће количине соли, али и друге материје који су главни окидачи овог проблема. Зато током дана уносите зачињену храну у мањим количинама, а то важи за слане грицкалице, али и слатке напитке. Повећан ниво шећера такође може пореметити равнотежу у организму.

Прочитајте још: Зашто би требало да ставите КАШИКУ ШЕЋЕРА У ШАМПОН: Користан трик са ЧЕТИРИ ФЕНОМЕНАЛНА ЕФЕКТА

Избегавајте и велике количине воде пред одлазак на спавање. Ово се најчешће дешава у оним тренуцима када схватимо да током дана нисмо унели довољно течности, па то покушамо да надокнадимо током вечерњих часова. Међутим, наглим уносом велике количине воде, тело доживљава шок и почиње да таложи воду. Тако се успорава циркулација, па се будимо отечених образа, усана или пределом око учију.

2. Циркулација

Да бисте побољшали циркулацију, поред оптималног уноса течности у организам, потребно је да се бавите физичком активношћу. Приликом активације мишића, тело јача, избацују се нагомилани токсини и поспешује се циркулација на дубинском нивоу. Мању надутост ћете приметити ако будете упорни и доследни, односно ако редовно вежбате.

3. Температура просторије у којој спавате

Поведите рачуна да ли је у соби у којој спавате сувише топло. Сув ваздух има негативан утицај. Осим тога, редовно мењајте постељину и не користите грубе материјале који могу иритирати кожу.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas