Oglas
· · Komentari: 0

Lice vam je naduto kad se probudite? Ova tri saveta pomoći će vam da značajno umanjite problem

Ublažite problem koji je vrlo čest

1663766774_profimedia-0626215469.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Nadutost lica je problem koji muči mnoge žene, pa se procenjuje da se sa njim susreće oko 80 odsto njih, bez obzira na godine. Da biste ovaj problem smanjili na minimum potrebno je da promenite i povedete računa o ove tri stvari.

1. Ishrana

Ishrana utiče na sve segmente, pa i na nadutost lica u jutarnjim časovima. Tokom noći akumuliraju se i talože veće količine soli, ali i druge materije koji su glavni okidači ovog problema. Zato tokom dana unosite začinjenu hranu u manjim količinama, a to važi za slane grickalice, ali i slatke napitke. Povećan nivo šećera takođe može poremetiti ravnotežu u organizmu.

Pročitajte još: Zašto bi trebalo da stavite KAŠIKU ŠEĆERA U ŠAMPON: Koristan trik sa ČETIRI FENOMENALNA EFEKTA

Izbegavajte i velike količine vode pred odlazak na spavanje. Ovo se najčešće dešava u onim trenucima kada shvatimo da tokom dana nismo uneli dovoljno tečnosti, pa to pokušamo da nadoknadimo tokom večernjih časova. Međutim, naglim unosom velike količine vode, telo doživljava šok i počinje da taloži vodu. Tako se usporava cirkulacija, pa se budimo otečenih obraza, usana ili predelom oko učiju.

2. Cirkulacija

Da biste poboljšali cirkulaciju, pored optimalnog unosa tečnosti u organizam, potrebno je da se bavite fizičkom aktivnošću. Prilikom aktivacije mišića, telo jača, izbacuju se nagomilani toksini i pospešuje se cirkulacija na dubinskom nivou. Manju nadutost ćete primetiti ako budete uporni i dosledni, odnosno ako redovno vežbate.

3. Temperatura prostorije u kojoj spavate

Povedite računa da li je u sobi u kojoj spavate suviše toplo. Suv vazduh ima negativan uticaj. Osim toga, redovno menjajte posteljinu i ne koristite grube materijale koji mogu iritirati kožu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas