· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ТЕЛА

ЛИЦЕ захтева посебно ЧИШЋЕЊЕ након излагања сунцу! Ево их ТРИ ПИЛИНГА за све типове коже

Поред крема са заштитним факторима и третманима са кремама и маскама за лице, овај део нашег тела захтева и посебно чишћење после излагања сунцу.

1599260476_Depositphotos_344444308_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Излагање сунцу неће наше лице само исушити, већ ће учинити ида се прљавштина нагомила у порама услед појачаног знојења. Ово се посебно односи на оне који цео дан проведу на градским улицама и сусрећу се са издувним гасовима аутомобила.

Умивање је први јутарњи третман, посебно код особа са маснијом кожом које могу користити и неко благо средство за чишћење. Након умивања, препоручује се употреба дневне креме која ће кожу снабдети неопходном влагом.

Пилинг се саветује једном недељно. Пилингом се уклањају мртве ћелије са површине коже

Вечерња нега подразумева пре свега уклањање шминке одговарајућим млеком уз благу масажу, потом умивање и тонирање одговарајућим тоником, после чега треба нанети хранљиву крему која помаже да се очува заштитна хидро-липидна баријера.

Прочитајте још: "ЛЕДЕНА МЕТОДА": Примените ове савете и учините да вам ДЕКОЛТЕ И ВРАТ буду увек свежи и затегнути

Поред свакодневног умивања, саветује се и пилинг коже једном недељно. Пилингом се уклањају мртве ћелије са површине коже. Тако очишћена коже боље упија производе за негу и хидратацију. 

Рецепт за пилинг суве коже

Прочитајте још: Погрешно коришћење ЧЕТКЕ повећава могућност ОПАДАЊА КОСЕ

Помешајте кафену кашицицу ситног кристал шећера, кафену кашичицу биљног уља, маслиновог, бадемовог или кокосовог уља и кафену кашичицу меда. Нанесите на влажно лице и масирајте кружним покретима, па исперите млаком водом и кожу осушите меким убрусом.

Рецепт за пилинг масне коже

Помешајте кафену кашицицу ситно млевених зобених пахуљица са кафеном кашицицом меда и кафеном кашицицом јогурта. Нанесите на влажно лице и масирајте кружним покретима, па исперите млаком водом и кожу осушите меким убрусом.

Прочитајте још: Прилагодите НЕГУ доласку ЈЕСЕНИ: Ове ЧЕТИРИ СТВАРИ су кључне

Рецепт за пилинг за тело

У 3 супене кашике биљног уља, најбоље маслиновог, додајте 1 супену кашику меда и 4 равне супене кашике ситних кристала морске соли. Све добро помешаје у хомогену масу којој можете додати и 2 капи етарског уља (лаванде, руже или наранџиног цвета), па масирајте кожу кружним покретима, увек у смеру од периферије према срцу. Потом се истуширајте топлом водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.