Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA TELA

LICE zahteva posebno ČIŠĆENJE nakon izlaganja suncu! Evo ih TRI PILINGA za sve tipove kože

Pored krema sa zaštitnim faktorima i tretmanima sa kremama i maskama za lice, ovaj deo našeg tela zahteva i posebno čišćenje posle izlaganja suncu.

1599260476_Depositphotos_344444308_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Izlaganje suncu neće naše lice samo isušiti, već će učiniti ida se prljavština nagomila u porama usled pojačanog znojenja. Ovo se posebno odnosi na one koji ceo dan provedu na gradskim ulicama i susreću se sa izduvnim gasovima automobila.

Umivanje je prvi jutarnji tretman, posebno kod osoba sa masnijom kožom koje mogu koristiti i neko blago sredstvo za čišćenje. Nakon umivanja, preporučuje se upotreba dnevne kreme koja će kožu snabdeti neophodnom vlagom.

Piling se savetuje jednom nedeljno. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože

Večernja nega podrazumeva pre svega uklanjanje šminke odgovarajućim mlekom uz blagu masažu, potom umivanje i toniranje odgovarajućim tonikom, posle čega treba naneti hranljivu kremu koja pomaže da se očuva zaštitna hidro-lipidna barijera.

Pročitajte još: "LEDENA METODA": Primenite ove savete i učinite da vam DEKOLTE I VRAT budu uvek sveži i zategnuti

Pored svakodnevnog umivanja, savetuje se i piling kože jednom nedeljno. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože. Tako očišćena kože bolje upija proizvode za negu i hidrataciju. 

Recept za piling suve kože

Pročitajte još: Pogrešno korišćenje ČETKE povećava mogućnost OPADANJA KOSE

Pomešajte kafenu kašicicu sitnog kristal šećera, kafenu kašičicu biljnog ulja, maslinovog, bademovog ili kokosovog ulja i kafenu kašičicu meda. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling masne kože

Pomešajte kafenu kašicicu sitno mlevenih zobenih pahuljica sa kafenom kašicicom meda i kafenom kašicicom jogurta. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Pročitajte još: Prilagodite NEGU dolasku JESENI: Ove ČETIRI STVARI su ključne

Recept za piling za telo

U 3 supene kašike biljnog ulja, najbolje maslinovog, dodajte 1 supenu kašiku meda i 4 ravne supene kašike sitnih kristala morske soli. Sve dobro pomešaje u homogenu masu kojoj možete dodati i 2 kapi etarskog ulja (lavande, ruže ili narandžinog cveta), pa masirajte kožu kružnim pokretima, uvek u smeru od periferije prema srcu. Potom se istuširajte toplom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas