· · Коментари: 0

Многи људи остају у памћењу по мирису, који је њихов заштитни знак: КАКО ОДАБРАТИ ПРАВИ ПАРФЕМ ЗА ВАС?

Стручњаци за мирисе открили су мале трикове који вам могу помоћи

1679576404_shutterstock_1927700651-parfem-.jpg

Сигурно у свом животу имате особу, маму, баку, пријатељицу која има омиљени парфем који је њен заштитни знак.

Многе жене имају парфем који је њихов адут у посебним приликама, као што је романтична вечера са партнером или дружење викендом с пријатељицама. У таквим ситуацијама, ваде ту чаробну бочицу из ормарића и наносе капљице по којима их сви препознају. 

С друге стране, ту су и оне жене које купе бочицу парфема који им се свиђа, наносе га сваки дан, и тако до половине бочице, а онда им досади и баце се на потрагу за нечим новим.

Ако спадате у другу групу, а хтели бисте напокон имати парфем који ће бити ваш заштитни знак, на том путу вам можда помогну савети стручњака за парфеме Серано-Меклајн и Александре Белахоутис, које доносимо у наставку.

Морате знати шта вам се свиђа

Док испробавате парфеме, ако се превише пута питате свиђа ли вам се неки мирис или не, вероватно вам се не свиђа. Како објашњава Александра, када вам се мирис или укус нечега заиста свиђа, обично то знате исте секунде. Ипак, признаје да неке мирисе можемо заволети с временом, тако да оставља све опције отворенима.

Фото: Схуттерстоцк

Не купујте парфем чим га испробате

Ушли сте у парфимерију и пронашли добитни парфем, мирис за који сте уверени да може постати ваш заштитни знак? Након шта га испробате и одушевите се, не купујте га, него изађите из парфимерије.
Када нанесете парфем, наставите с другим обавезама и обратите пажњу на то како се мирисне ноте развијају с временом. Искористите време и да проверите како ваша кожа реагује на парфем. Ако вам се свиди развој ситуације, вратите се по мирисну бочицу.

Нека мирис буде компатибилан с осталим производима

Александра каже да не жели бити одговорна за тренд у склопу којег се људи више не купају и не наносе дезодоранс, међутим препоручује коришћење производа с природним аромама попут лаванде или цитруса, који неће бити у сукобу с вашим парфемом. Још је једна опција и коришћење сапуна без мириса.

Парфем би требало да нагласи оно што ви већ јесте: било да сте разиграна, ведра особа која ће се определити з асвеже цветне мирисе, или се осећате као моћна заводљива жена, па бирате нешто јаче.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ