Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТИЛСКА ПРАВИЛА

МОДА ЈЕ ПРОЛАЗНА, СТИЛ ЈЕ ВЕЧАН! Будите жена од стила помоћу ових основних правила (ФОТО)

Мода је свуда око нас и изнова нам намеће нове егзибиције у том погледу. Све је циклично и константно се мења. Тако да комади који су се носили 50-тих или 80-тих, поново нам се враћају у мало измењеној и модернизованој форми.

1610975887_Depositphotos_315880298_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Питате се како се обући прикладно за све прилике, не искакати из околине, а ипак децентно привући пажњу, како комбиновати боје и моделе, као и с чим комбиновати накит? Онда је време да научите основа правила стила, опростите се с модним грешкама и увек будете спремне за сваку прилику.

Али суштина је иста: 

Мода је пролазна, стил је вечан!

И заиста је тако. Зато, ако већ нисте, ево неких савета како да постанете дама од стила.

Прочитајте још: ШТЕП, шав и прслук. Почињу РАСПРОДАЈЕ ове ствари ће бити модерне и наредне зиме

Избегавајте преупадљиве детаље

Комбинација модних детаља и упадљиве одеће може створити управо супротан ефекат од жељеног и створити целокупан утисак претераности. Одмерено бирајте одећу, смањите свестраност при избору накита и детаља, поготово оног јако упадљивог.

Изаберите прави материјал

Две најбитније карактеристике о којима морате водити рачуна приликом бирања материјала су тежина и покретљивост. Ако је материјал прекрут, неће пратити линије тела и "пријањати" како треба, а ако је претанак, наглашаваће сваку избочину, па чак и оне које желите сакрити. Вуна, мешавина микровлакана вуне, памук или памук помешан са свилом увек су добри избори.

Водите рачуна о пропорцијама

Поједини комади одеће вам могу добро стајати, али уколико их с другим комадима не комбинујете добро, крајњи резултат ће бити незадовољавајући. Бирајте стајлинге који су комбинација кратке одеће преко дуге или дугих одевних комада преко оних краћих. Бирајте између кратко сечене јакнице комбиноване са хаљиницом до колена, дуже јакне/капуте са уским панталонама или блузе са краћом сукњом оловка кроја.

Не занемарујте моћ дезена
Када се ради о дезену, у обзир узмите облик и величину одевног предмета. Дезени у бојама попут црвене и ружичасте привлаче мање пажње, а тамнија позадина тканине учиниће вас виткијом.

Прочитајте још: Диор отворио врата атељеа и показао како је настала НАЈНОВИЈА ТАШНА (ВИДЕО)

Самоувереност је кључна

Неки од најатрактивнијих људи нису баш увек обучени по последњој моди, па се често могу видети у једноставним, "кућним" издањима, али чак и тада они зраче самоувереношћу због које их сви примећују. Баш како се види колико угодно и привлачно се осећате у одећи која вам се свиђа, исто тако се примећује када се у одећи осећате непривлачно.

Пронађите праву нијансу боје

Свако може носити боје, али важно је пронаћи нијансу која вама одговара најбоље. 

Нијансе које ће вам одговарати зависе од боје ваших очију, косе, те тона коже. Ипак, при комбинацији боја не треба претеривати. Препоручује се да у једном стајлингу комбинујете највише три различите боје, а све преко тога имаће супротан учинак.

Једноставан стил може бити јако практичан

Једноставан стил има невероватну моћ трансформације

Иако ћете понекад хтети да посегнете за мајицом са шљокицама или шаљивим принтом, сукњицом са воланима или каквом бљештавом огрлицом, запамтите да једноставан стил има велику моћ трансформације. Модне комбинације једноставних линија и с минималним детаљима лако се из дневног претварају у вечерњи стајлинг. Уске фармерке и женствени топ у комбинацији с равним ципелама одличан је током дана, а када набаците штикле постаће идеална вечерња комбинација.

Прочитајте још: ФАНТАСТИЧНО! Направите цртеже на снежним ноктима! (ВИДЕО)

Фатална моћ сунчаних наочара
Када се ради о избору наочара за сунце, није битно који облик највише волите да носите, јер које год да изаберете, то ће бити брз и ефикасан начин да "подигнете" целу одевну комбинацију на виши ниво и делујете врло модерно.

Добру фризуру ништа не може да надомести

Добро обликована фризура која вам пристаје је кључна, јер управо је коса ваш стални "модни додатак". Истина је да добра фризура понекад може коштати и мало више, али целокупан изглед који ће вам осигурати је непроцјењив.

Коса - стални модни додатак

Одећу бирајте у складу са годинама

Ако сте у двадесетим или раним тридесетим, нека вам је онда ормар снабдевен једноставним и базним комадима одеће, па се поиграјте са нешто мало скупљим и упадљивијим модним додацима. У четрдесетим годинама најбоље ће вам пристајати одећа квалитетнијег материјала и израде, а осим јефтинијих комада накита, убаците покоји скупљи, који ће подићи баш сваки стајлинг.

Поента је у детаљима

Прочитајте још: Исток или Запад: Који сте ви тип? Овако се шминкају жене у различитим деловима света (ВИДЕО)

Мала правила доњег веша
Осим грудњака и гаћица које свакодневно носите, у ормару је препоручљиво имати и неколико комада доњег рубља које ћете носити испод свечаних хаљина и одеће ужих кројева. Доње рубље без шавова (ласерски сечено) савршено је за хаљине и сукње јер се неће оцртавати, а грудњаци боје коже с јачим корпицама ће бити прави спас за провидне летње мајице и блузе од тањих материјала.

Комбинујте базне комаде одеће

Обична и једноставна мајица у комбинацији с украшеном сукњицом или јакницом може деловати врло ефектно. Приликом одабира кошуља јачих боја и дезена припазите да остали комади одеће буду врло једноставни, сведени и неупадљиви, јер у супротном ризикујете да изгледате као "циркус".

Мала правила фармерица

Најсофистициранији начин ношења фармерки на посао је да одаберете оне тамније боје, а носите их уз јакнице и сакое испод којих ћете обући лагану блузу, танак џемпер уз тело или пуловер, уз високе потпетице. Фармерице јарких и шарених боја врло су упадљив комад одеће, па уколико се одлучите баш за такав модел, комбинујте их искључиво с неутралном и једноставном одећом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas