· · Komentari: 0
ŠMINKANJE

Istok ili Zapad: Koji ste vi tip? Ovako se šminkaju žene u različitim delovima sveta (VIDEO)

Dok žene u Americi pokušavaju da postignu seksi preplanuli ten, Azijatkinjama je najvažnije uz pomoć šminke i preparata za negu da dobiju beli, porcelanski ten.

1610806533_pjimage--1-.jpg
Foto: Printskrin / You Tube / Lisa Eldridge

Ženama u Evropi i Americi važno je da prikriju crvenilo, dok žene u Aziji obožavaju ružičasta rumenila, za nevin, pomalo dečji izgled.

Pročitajte još: Zaboravite jaku šminku i naglašene obrve: Ovo su 3 vodeća trenda u šminkanju i nezi lica za 2021. godinu (FOTO)

Kad je šminkanje očiju u pitanju, žene u Japanu, Koreji i Kini vole nežne, svetlucave senke i tanku crtu na očima kako bi im one izgledale veće i poprimile okrugli oblik, a žene u Evropi nose neutralne boje i boje uz koje postižu smokey eye look, a manje biraju pastelne nijanse.

Kod mlađih žena, teži mačkasti ajlajner na očima obavezan je za večernje izlaske.

A šta je sa usnama?

U Aziji žene stavljaju boju na sredinu usana i zatim ju razmazuju prema rubovima, kako bi dobili razigrani look koji bi mlade devojke dobile kad bi pojele lizalicu u boji.

Pročitajte još: Kako da nanosimo šminku sa ŠLJOKICAMA? Pet pravila

U Evropi i Americi, svi su ludi za usnama Kajli Džener, pa ih ocrtavaju preko ruba i koriste mat-nijanse.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.