Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕПИЛАЦИЈА

Можете ово саме: Пробајте брзу и лаку ЕГИПАТСКУ ДЕПИЛАЦИЈУ

Немате могућнсоти да одете код козметичара, а немате ни прилике да показујете ноге. Депилирајте се саме!

1606476510_Depositphotos_46178987_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Препоручује се свима, потпуно је природна, а резултати су феноменални. Зову је још и египатска депилација, јер је, наводно, и Клеопатра користила ову методу.

Прочитајте још: Комад одеће који је савршен за ЗИМСКЕ дане

Мада јој назив звучи као врста примамљивог дезерта, депилација шећерном пастом све чешћи је избор дама, али и мушкараца, а Јелена Вељовић, козметичарка, објашњава нам зашто је то тако:

Лимун, шећер и вода - то је све!

- Жене су одушевљене тиме што се паста састоји искључиво од природних састојака, лимуна, шећера и воде, док је восак вештачке структуре. Ова врста депилације је мање болна од класичне, не штети кожи, већ је само благо пилингује. Уз то, пастом можете да прелазите преко истог места више пута, ако не успете да уклоните длачице из прве, за разлику од хладног воска, који се не сме понављати на једном месту.

Међу предности ове методе наша саговорница убраја и то што они који имају изражене капиларе и вене смеју да се подвгну само овој и ниједној другој врсти депилације, јер не штети овим крвним судовима.

Прочитајте још: Мења три одевна комада: Ово је НАЈПОПУЛАРНИЈА хаљина за зиму! (ФОТО)

За осетљиву кожу
Даме које имају осетљиву кожу траже шећерну пасту, јер им једино она прија. Одговара и мушкарцима којима се, након класичне депилације, појаве црвене тачкице и "букне" кожа, јер се то на овај начин не може догодити.

Објашњава нам и да се кожа након третмана намаже лосионом, а потом се можете истуширати и окупати благим сапуном. Међутим, 12 сати после депилације шећерном пастом не би требало да наносите било какве креме на кожу, вежбате или се сунчате.

Маље се разређују.

- Још једна разлика између ове и депилације воском је у томе што восак скидате у контра смеру од раста длаке, а пасту у истом - каже Јелена. - Самим тим длаку извлачите из корена, док воском можете да је поломите и покидате.

Прочитајте још: Како препознати ОРИГИНАЛНИ ПАРФЕМ?

Ако се одлучите за шећерну пасту, приметићете да ће вам се маље након неколико месеци толико проредити и успорити раст, да ћете моћи да продужите паузу између два третмана и на месец и по. Зато у свету депилације кажу да је шећерна паста - епилација.

Савршена за осетљиву кожу Фото: Депозит

Прочитајте још: Три грешке које правимо ако имамо СУВУ КОЖУ: Промените навике и видећете резултате

Како се обавља третман?

Шећерна паста се направи па се у облику куглице величине крупнијег ораха у љусци, поставља на жељену зону за депилацију. Онда је нежно, благо, јагодицама четири прста (без палца), повлачите више пута по кожи и на крају је враћате низ длаку. Куглица се разлаже као мед, паста је лепљива и густа, али се не слива низ кожу, већ развлачи, све док не промени структуру од накупљених длачица, када је замените новом.

Паста се развлачи по кожи и скида руком.

Скида се руком, без употребе трака, и лако одстрањује са коже, не остављајући је улепљеном. Не загрева се претходно, већ се из кутије директно наноси на тело. Чува се на температури до 22 степена, јер је и тело клијента и руке козметичара додатно греју и отапају.

Прочитајте још: Посветлите косу без коришћења фарбе
- Депилација шећерном пастом је физички тежа за оног ко је ради, и дуже траје него обична, али је занимљивија. Уз то, много сам опуштенија, јер немам страх да ћу клијенту изгорети или покидати кожу, па је и он потпуно сигуран - задовољно истиче козметичарка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas