Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите ПИЛИНГ ЗА КОЖУ ГЛАВЕ: Уклоните мртве ћелије - Потребна су вам само ЧЕТИРИ САСТОЈКА (РЕЦЕПТ)

Уклањање мртвих ћелија може подстаћи бржи раст косе

1684069315_shutterstock_2020155884.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пилинг се користи у циљу уклањања мртвих ћелија са коже. Постоје разни типови пилинга за кожу лица и тела, али у овом процесу детокса и третмана лепоте важно је да не заборавите и на скалп. Пилинг који негује кожу главе неопходан је како би се уклонио вишак себума и прљавштине коју обичним прањем косе не можемо да уклонимо, а истовремено регенеришу кожу и стимулише бржи раст косе побољшавајући циркулацију.

Многи стручњаци за негу косе рећи ће да на здравље и лепоту косе значајно утиче и нега коже главе. Фризерка Џена Питоко, која ради у салону у Њујорку, препоручује својим клијентима природни пилинг који се лако припрема код куће са само 4 састојка. Користи шећер као основу за пилинг, а састојак који храни корен јесте уље јојобе.

Фризерка додаје још два важна састојка: јабуково сирће и уље чајевца, оба позната по својим позитивним ефектима на здравље коже главе. Природна киселина у сирћету помаже у балансирању микробиома на кожи главе и затвара кутикулу косе, дајући јој посебна сјај. Уље чајевца помаже у борби против перути и подстиче бржи раст косе.

Рецепт за пилинг за чишћење коже главе и бржи раст косе

Састојци:

  • 2 до 4 кашике уља јојобе
  • 2-3 кашике финог гранулираног белог или смеђег шећера
  • 1 кашичица јабуковог сирћета
  • 1-2 капи уља чајевца

Припрема:

У велику посуду сипајте јојобино уље, сирће, уље чајевца и шећер. Мешајте док се не формира паста - да бисте добили бољу конзистенцију, уље јојобе можете додавати постепено, кашику по кашику. Поделите косу на делове и нанесите смешу на различите делове власишта. Врховима прстију добро умасирајте производ на површину власишта. Након неколико минута масаже главе са пилингом, оставите производ да делује неколико минута, како би кожа упила благотворне састојке, а затим оперите косу шампоном на уобичајен начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas