· · Коментари: 0

Необични ритуали Жизел Бундшен који јој омогућавају духовни мир и витку линију: "Ако желите да ме назовете вештицом, само напред"

Једна од најпознатијих манекенки не крије да је имала проблема са нападима панике

1679651816_zizel.png
Фото: Инстаграм/принтсцреен/гиселе

Жизел Бундшен ове године прославиће 43. рођендан, важи за једну од најлепших жена света, а како је сада открила у интервјуу за "Ванитy Фаир", њен дан почиње у 4 сата ујутру.

Она је навела да устаје тако рано јер воли да поздравља сунце и да има времена да вежба јогу док слуша молитву.

"Заправо волим да поздрављам сунце и волим да се опраштам од сунца сваки дан", навела је Жизел, која се прошле године развела од славног спортисте Тома Брејдија, са којим има двоје деце.

Док ради јогу, Жизел слуша 21-минутну Деви молитву, која има за циљ да пружи мир током медитације и опуштања.

Манекенка је објаснила да се окренула јоги и медитацији након што је почела да пати од напада панике у својим двадесетим годинама.

"Мој природни инстинкт је био: 'Нец́у бити жртва овога'", рекла је.

У својој књизи "Лекције: Мој пут до смисленог живота", манекенка је писала о томе како се често осец́ала заробљеном због притиска модне индустрије, а велика количина стреса је изазивала многе нападе панике.

"Када сам имала нападе панике, мислила сам да ц́у умрети. Уплашила сам се, нисам могла да дишем. И оно што сам схватила јесте да ми стварамо животе које живимо, својим поступцима, и имамо избор. Одлучила сам да направим своју рутину, јер је то било средство које сам пронашла да се излечим", објаснила је она.

Осим што се окренула јоги и медитацији, Жизел је променила и исхрану - избацила је шец́ер, алкохол, кофеин, угљене хидрате. Много времена проводи на отвореном, а сваког јутра, у 5 и 30, шета своје псе на плажи испред своје куће, загледана у воду.

Када сунце изађе, затвара очи, подиже браду ка небу и удахне, дозвољавајуц́и себи да осети како топлота удара њену кожу. Након свог ритуала поздрава сунцу, манекенка испија смути направљен од воц́а и поврц́а убраног у њеној башти, а открила је и да ускоро планира да изда и свој кувар.

Жизел има још једну страст - према кристалима, посебно аметисту, који је познат као камен који помаже да се ослободите стреса и анксиозности, као и селениту, који помаже у прочишц́авању, чишц́ењу и позитивној енергији.

Позната лепотица поред свог кревета држи колекцију кристала, таро карата и тамјана и шали се да је људи често називају "вештицом" због њене љубави према астрологији и кристалима.

"Ако желите да ме назовете вештицом јер волим астрологију, волим кристале, молим се, верујем у моц́ природе, онда само напред", додала је она.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.