· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

Нисте се НАШМИНКАЛЕ два месеца? ОПРЕЗ, јер може да вам се догоди нешто НЕПРИЈАТНО

Реакција на шминку, црвенило, пецкање и алергија су само неки од проблема који могу да вам се догоде првог радног дана.

Sminka1.jpg
Фото: Пиксабу

Не постоји жена која није лепша са мало шминке. Наравно, уколико је вешто одабрана и нанета на лице. Међутим, уз шминку иду и проблеми, нарочито када на лице два месеца нису нанети пудер, сенка и маскара.

Прочитаје још: Сваког јутра испред огледала изговорите ове речи и за неколико дана видећете ПРОМЕНУ

Најновији трендови у шминкању су смели потези и јарке боје, али првог радног дана не треба експериментисати. Поред овог, отворите несесер и проверите осталих правила везаних за шминку.

Не претерујте са шминком првог радног дана.

1. Не претерујте са шминком. То је прво правило које треба поштовати понедељком ујутру. Лице ненавикнуто на шминку неће одједном поднети пудер, много сенке и неколико пута поновљену маскару. не заборавите да је јака шминка намењена вечерњем изласку, а не послу.

Проверите маскару Фото: Пиксабу

2. Уколико пудер није купљен и отворен у марту - баците га! У супртоном, не гине вам реакција лица на суви, згрудвани пудер. Пудеру се временом хемијска својства раздвајају, што сте сигурно приметили на течном пудеру у којем се појавило уље или се променио мирис. Отворени пудер траје четири-месеци, а онда се баца.

Пудер се баца после четири, а маскара три месеца.

3. Када сте купили маскару? Овај део шминке се најчешће мења, јер је у директном додиру са очима. Немојте се изненадити ако током дана почну да вас прво сврбе, а онда и пеку очи. Не заборавите, очи не треба додиривати рукама које нису опране! Отворена маскара траје до три месеца.

4. Сенке су подједнако опасне. Сенке за очи су легло бактерија, јер се наносе четкицама. Ако нисте сигурни када сте их купили боље је бацити их и купити нове, јер је то најјефтинији део мејкапа.

Прочитајте још: До здраве и лепе коже у три корака: Ово су кључне ставке за правилну негу

5. Кармин је био прва "жртва" маске за лице. Дакле, заборавите на кармин и понесите грожђану маст.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.