Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Ова навика узрокује ОПАДАЊЕ КОСЕ: Како да то променимо

Свака жена жели здраву и лепу косу, шта можемо да променимо и учинимо је бољом.

1604146996_Depositphotos_407686982_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, чак и погрешно коришћење четке за косу може да узрокује опапдање власи.


Наиме, истраживање које је обухватило 2000 жена показало је да је 4 од 10 жена свесно да њихов начин чешљања није добар, али само једна од њих брине о томе. Такође, једна од 20 жена још увек верује да косу мора добро да ишчешља пре спавања. Петина жена сматра да грубо рашчешљавање није ништа лоше, а исто толико жена дели своје четке с другим особама.

Прочитајте још: Лепа и сјајна коса као из салона: Пратите ове трикове током прања

Шауна Пулфреј, стручњак из области неге косе, објашњава колико је правилно чешљање косе заправо важно.

- Забрињавајуће је колико жена погрешно користи четку и тако оштећује своју косу. Без обзира на текстуру косе, битно је да користите чешаљ који не чупа, али распетљава косу - каже Шауна.

Такође, наглашава како је важно да се за сваку потребу код косе користи други чешаљ, што већина жена не зна, те користи само један за све.

Грубо провлачење четке кроз заптељану косу је кривац њеног опадања.

Иако се прејако рашчешљавање чини као најбољи начин за распетљавање косе, увек је боље користити нежан чешаљ.

Прочитајте још: Савети за ФАРБАНУ КОСУ: Овако ће боја дуже бити лепа и НЕЋЕ БЛЕДЕТИ

- Коришћење исправног чешља за косу, помаже да код смањивања оштећења косе и механичке трауме. Она је узрокована спољашњим факторима, попут равнања косе, коврџање косе и фарбања -  објашњава Шауна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas