· · Коментари: 0
уље

Овај ВИТАМИН најбоље делује на СУВУ КОСУ

Осим што убрзава циркулацију темена, уље овог витамина побољшава текстуру и квалитет косе, а истовремено спречава и опадање.

1601383628_Depositphotos_240557982_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Уља за косу јачају и негују, а осим што их можете користити у њиховом чистом облику, такође се налазе у свим производима - од балзама до крема.

Посебно се једно уље истиче за јачање косе, а то је уље витамина Е.

Витамин Е је антиоксиданс топљив у мастима, стога је у стању неутрализовати слободне радикале у кожи, коси и телу:

- Витамин Е стекао је велику популарност због своје способности претварања суве косе у бујнију и сјајнију. Верује се да витамин Е може смањити губитак косе, побољшати здравље самог темена и циркулацију, те додати сјај коси - рекао је славни стилиста Ницк Стенсон.

Прочитајте још: Како да ваше ШИШКЕ увек изгледају САВРШЕНО

Бројна истраживања потврђују многе предности витамина Е.

Недавно истраживање показало је да су пацијенти који су узимали додатак витамина Е имали значајан раст косе у односу на групу која је примала плацебо.

Нека истраживања тврде да витамин Е може побољшати целокупну циркулацију тела. Циркулација је такође повезана са здравим растом косе. Тако многи стручњаци за косу закључују да ћете применом витамина Е подстаћи циркулацију темена.

Прочитајте још: Која је разлика између ДЕХИДРИРАНЕ и СУВЕ КОЖЕ?

Витамин Е је уље које ако користите редовно може помоћи у равнотежи уља којег природно имате. Дакле, ако је ваше теме суво можете размислити о коришћењу уља Е витамина.

- Једноставан начин за коришћење је наношење на косу и теме, равномерно распоређивање и допуштање да одстоји на коси 10 до 15 минута пре него што нанесете шампон и нормално оперете косу -  каже Стенсон и додаје да је уље витамина Е изврсно за било коју косу која је природно сува.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.