Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ САВЕТА ЗА НЕГУ НАКОН 40. ГОДИНЕ: Ваша кожа ће заблистати током лета

Послушајте савете који вам могу бити од помоћи

1689349050_nega-koze.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Са годинама, наша кожа је зрелија и захтева посебну негу и потпуно нову рутину лепоте. Производи и формулације које су радиле за нас раније можда нису најбољи избор за нас у нашим 40-им. Да бисмо током летњих месеци истакли најлепше делове себе, потребно је посегнути за кремастијим структурама и нежнијим тоновима, а не смемо заборавити ни на редовну хидратацију коже.

Испод је пет савета за лепоту који су најбољи за жене у 40-им!

1. Хидратација је обавезна

Хидратација пре наношења декоративне козметике је апсолутно неопходна. Уверите се да користите специјализоване производе за ваш тип коже – квалитетна хидратантна крема и серум учиниће да ваша кожа изгледа нахрањена и блистава. Неколико капи серума можете помешати са пудером, који ће тада изгледати још лепше на лицу. Сунце и сув ваздух могу оштетити баријеру коже, па би правилна хидратација требало да буде приоритет током летњих месеци.

2. Реците НЕ пудерима и руменилима

Пудери и руменила наглашавају текстуру наше коже која са годинама постаје опуштенија са видљивијим борама. Боље је да се определите за течне варијанте пудерастих и крем руменила у нијансама брескве, које су све популарније и одлично се слажу са препланулом кожом.

3. СПФ је обавезан током целе године

Сунце може да створи хиперпигментацију на неким деловима наше коже, као и да појача израженост бора. Редовним наношењем крема са заштитним фактором на лице, ове негативне последице ћемо свакако смањити, а можда и спречити. Креме за заштиту од сунца треба користити током целе године, а не заборавите да их нанесете и на врат!

4. Водите рачуна о својим обрвама

Обрве су веома важне јер дају облик целом лицу. Међутим, током година наше обрве се проређују и губе свој природни облик, па је потребно уложити додатни напор да би биле лепо обликоване и постојане. Довољно је користити сјенило или оловку у светлијој нијанси и обавезно нацртати цео лук обрве. Оштре контуре и тамније нијансе вероватно нису најбољи избор за жене у 40-им годинама.

5. Мање је више

И на крају, запамтите да је мање заправо више. Природна лепота долази до изражаја у 40-им годинама и било би штета да је уништимо у жељи да изгледамо млађе него што јесмо. Током лета, превише слојева козметике дефинитивно није добро за наше лице. Боље је одлучити се за балзам за усне у мекшој нијанси, него за тамни руж који бисмо оштро оцртали оловком. Такође, ако желите да истакнете очи, црни туш вероватно није најбоља опција за то – топли тонови сенки и смеђи ајлајнер ће учинити много бољи посао.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas