· · Коментари: 0

Пет знакова да вам КРЕМА ЗА ЛИЦЕ НЕ ОДГОВАРА: Не морају бити само у виду алеергија и иритација

Ако приметите неки од ових знакова, вашој кожи вероватно не одговара крема коју тренутно користите

1680002557_shutterstock_559366927.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Како одредити ефикасност креме за лице? На крају крајева, ово није козметичка процедура, када се након прве сесије кожа изглади и постане еластичнија. Потребно је доста времена да промене постану приметне. Шта ако се крема не уклапа у наш тип коже или једноставно не ради? По којим знацима је могуће утврдити неефикасност коришћеног козметичког производа?

Знакови да крема за лице не одговара

Ако изузмемо очигледне реакције тела у виду алергија и иритације, треба обратити пажњу на то како се кожа понаша. Могуће је да након употребе креме на њеној површини остане лепљиви филм, који не само да доноси неугодност, већ може изазвати зачепљење пора и развој акни. Такође, лек се може сматрати неприкладним ако након његове употребе дермис постане много дебљи или, обрнуто, патолошки сув. Дакле, шта указује на то да коришћена крема не само да не ради, већ и искрено штети нашој кожи?

1. Лепљиви филм на кожи након упијања креме

Ово нису само непријатне сензације, већ и озбиљни проблеми за дермис. Под таквим филмом ствара се „ефекат стаклене баште“, кожа не дише, а поре се зачепљују. Активирају се патогене бактерије, које изазивају развој упале и акни. Али разлог за формирање филма може бити не само лош квалитет креме, већ и њена неправилна употреба. На пример, ако нанесете крему са густом текстуром на масну кожу, мешајући се са природном масноћом, на површини ће се формирати густа структура која спречава апсорпцију креме. Други разлог је недовољно чишћење коже пре наношења креме. Природни заштитни филм на површини дермиса може постати баријера која спречава продирање средства у ткива.

2. Осећај стезања

Такве сензације могу изазвати одређени састојци који чине козметички производ. Ову реакцију изазивају алкохол и антибактеријске компоненте. Ако је проценат ових супстанци у производу превисок, онда кожа може постати веома сува и осетљива. Због тога је боље одбити употребу такве креме или је заменити оном где је концентрација антибактеријских састојака нижа. Или надокнадите дејство креме додатном хидратантном кремом.

3. Знакови да крема за лице не одговара- машћење коже

У случају да се користи превише производа са ефектом матирања, може се добити супротан резултат. пХ дермиса је поремећен и да би се обновио, кожа почиње да производи велику количину себума. То доводи до повећане масноће и сјаја, како на целом лицу тако и у Т-зони. Стога, да бисте вратили равнотежу, када користите производе за матирање, неопходно је обратити пажњу на хидратацију.

4. Акне и упале

Као што је горе поменуто, акне се могу активно појавити ако коришћени производ има превише густу структуру. Због тога су за кожу склону упалама боље прикладне лагане креме, серуми или лосиони који не стварају филм на површини и који се лако упијају. Такође се препоручује да пажљиво проучите састав креме пре куповине. Ако садржи велику количину разних комедогених уља, то може да изазове митисере и акне. Ако је кожа проблематична, онда је пре куповине козметичких препарата боље да се консултујете са специјалистом како бисте избегли појаву акни и бацање новца на неодговарајући производ.

5. Мања моћ упијања

Када након наношења креме кожа не упије препараз, то указује да није довољно навлажена. Па, квалитет производа оставља много да се пожели. Ако у првом случају можете користити хидратантни тоник пре наношења креме, онда је у другом случају боље одбити да га користите, јер последице могу бити непредвидиве. Крема може да остане на лицу и када је нанесете превише. У просеку, на кожу треба да се нанесе крема у количини величине грашка, тада вишак неће формирати.

Почевши да користите нови козметички производ, морате посматрати како кожа реагује на њега како га не би оштетила. Па, најбоље је изабрати производе за негу по препоруци квалификованог специјалисте који ће тачно одредити тип ваше коже и препоручити ефикасан препарат.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ