Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Посветлите косу без коришћења фарбе

Уколико имате светлију косу, у тренутку можете освежити ваш изглед

1606244255_cimet.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Да бисте имали светлију боју косе, не морате да одете код фризера, већ своју природну боју за косу потражите у вашој кухињи. Ово су четири састојка који на природан начин могу да посветли косу.

Прочитајте још: Две домаће маске за лице које ће вам ОЧИСТИТИ И ЗАТЕГНУТИ кожу

Мед
Мед је савршен састојак за посветљивање косе јер садржи врло малу количину хидроген пероксида и истовремено хидрира власи. Мед је врло лепљив и тешко га је опрати са косе и зато би га требало добро измешати с мало млаке воде или лимуна како би га лакше нанели, али и испрали.

Нанесите мешавину на целу косу, покријте главу капицом за туширање или најлонском кесом и оставите да одстоји преко ноћи.

Фото: Пиxабаy

Камилица
Камилица је савршен напитак, али и једнако добар савезник лепоте. Направите што јачи чај од камилице и оставите да се охлади. Чај нанесите на целу косу или само праменове, пустите да се природно осуши. Камилица ће неговати вашу косу и истовремено је посветлети за пар нијанси.

Лимун
Овај цитрус један је од најпопуларнијих  начина посветљивња косе. Лимунов сок препун је цитрусне киселине која може природно да посветли косу. Измешајте четвртину шољице топле воде с шољицом сока од лимуна и сипајте у бочицу са распршивачем. Обзиром на то како лимун исушује косу, па уколико вам је сува коса у мешавину додајте мало регенератора или уља. Пошприцајте косу и оставите да тако одстоји. 

Прочитајте још: У само три корака тестирајте здравље ваше косе

Цимет
Овај мирисни састојак идеалан је за посветљавање тамне косе јер ће власима пружити топао, светлији тон, без наранџастог одсјаја. На влажну косу са регенератором за косу нанесите мешавину цимета у праху и млаке воде. Мешавину добро утрљајте у косу од корена до врхова и покријте капицом за туширање. Оставите да тако неко време, а препорука је што дуже, то боље. Цимет је један од најсигурнијих састојака за посветљавање косе тако да поступак можете поновити колико год пута желите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas