Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Приметили сте да постоје различите четке за косу, али да ли сте знали чему служи свака од њих? Која је за равну, а која за коврџаву?

Нису све четке исте и створене за сваки тип косе

1682425458_shutterstock_2112496487.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоји много различитих текстура и стилова косе, па је када се прави специфична фризура, бирање одговарајуће четке кључно за добијање жељеног изгледа.

Зато постоји на хиљаде различитих врста четки на тржишту, тако да може бити врло збуњујуће када дође време да сами изаберете четку за вашу косу. Зато смо за вас направили листу од неколико најосновнијих четки, која ће вам сигурно олакшати избор следећи пут када будете куповали четку за косу.

За сушење дуге и густе косе

Гледајте на равну, четвртасту весло - четку као на „светицу“ свих четки - одлична је за све типове косе, поготово за дугу и густу. Углавном је широка и равна четка која има пластичне куглице на врховима. За дужину косе до рамена или дужу, може убрзати време сушења, јер шири власи по целој четки и може додати волумен и пуноћу када се користи са феном.

За исправљање коврџаве косе

Названа по отворима између чекиња, „вентил“ - четка је слична веслу - четки јер озбиљно може смањити време сушења косе. То је зато што чекиње и облик четке дају могућност да приђете коси из свих углова. Ова четка је одлична за косу средње дужине или косу која има лагану или грубу текстуру, јер може дати лепу пуноћу током сушења косе. А ако имате коврџаву косу коју волите да исправљате са лаганом текстуром, ова четка вам може допринети такав изглед. Захваљујући њеној металној бази, четка се загрева много брже, што даје бољу контролу над падањем косе и текстуром.

За одржавање кратке косе

Ако имате кратку фризуру, мала округла четка ће постати ваш омиљени пријатељ. Најбоље се користи за боб фризуру - увијање крајева и прављење глатке текстуре. Може се такође користити за дугу косу за прављење локни тако што се праменови увију око ње, а затим загревају феном, као што би то радили са фигаром. Прави се од три врста чекиња: вепрових чекиња, металних или јонских и пластичних. Турмалинске или чекиње пуњене јонима отклањају мирисе из косе и контролишу наелектрисаност. Што је мања четка, то ћете правити веће таласе и обрнуто.

За прављење прелепих коврџа на средњој дужини косе

Логично је слична свом мањем претходнику, а како је велика прави веће локне и увија веће праменове. Иако се може користити на било којој дужини косе, најбоља је за средњу дужину косе, за исправљање и прављење волумена. Ако желите локне дуже од кључне кости, бирајте четку величине од 7 до 12 центиметара за постизање идеалног изгледа.

За додавање сјаја сувој коси

Четка за изглађивање је најбоља за постизање равног, свиленкастог и глатког изгледа - и може вам побољшати здравље косе. Ова четка помаже природном себуму са коже главе да се пренесе на остали део косе, чинећи косу сјајнијом и довољно негованом, толико да вам неће требати балзам. Најчешће се прави од вепрових чекиња, које су грубе што је чини идеалном за косу дужине до рамена или за дугу косу. Такође је одлична за стварање формалних скроз подигнутих фризура, као и глатких коњских репова и високих пунђа.

За одмршавање чворића у коси

Ако никада нисте користиле ову „рајску“ креацију, познатију као четка за одмршавање, сада је време да то почнете. Многи фризери ће вам рећи да никада не чешљате мокру косу, зато што се тако оштећује и ствара суве крајеве. Међутим, ова четка је изузетак, њу слободно можете да користите и када вам је коса мокра. Ова четка има мекане чекиње које су врло савитљиве, тако да вам неће чупати косу иако је мокра.

Надамо се да смо успели да вам олакшамо следећу куповину четке за косу!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas