Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правилно чешљање мокре косе: Већина прави једну грешку

Постоји толико недоумица у вези са чешљањем косе, али једно је сигурно. Чешљање нежно масира власиште, а коса постаје мекша и глатка са сваким потезом четке.

1666076304_86aa96cf25265bbf019472639636079ecc99f499.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Оштећење косе се углавном повезује са топлотом од стране уређаја или коришћење разних хемикалија, али  једноставан чин чешљања такође може да јој нанесе штету уколико нисмо пажљиви.

Постоји толико различитих мишљења о најбољем начину чешљања косе, а једно питање је посебно поделило стручњаке. Да ли је лоше чешљати косу када је мокра? Одговор на ово питање пре свега зависи од текстуре косе. Тако да оно што ће да одговара једној особи не значи да ће одговарати и другој. Главна функција чешљања је да  побољша здравље косе распетљавањем, што ће смањити ломљење.

За многе је чешљање мокре косе део рутине након прања, али у неким случајевима, посебно када се то ради превише енергично, четкање може да постане штетно по здравље косе и изазове ломљење.

Да ли треба да чешљамо мокру косу?

- Најважнија ствар коју треба имати на уму када чешљате косу је да је она у најрањивијем и најосетљивијем стању када је мокра. Чешљање у том стању заправо може да ућини да се коса превише растегне и на крају покида. Зато је у најјачем стању када је сува - истиче стручњак Реслан за Бyрдие.

Прочитајте још: Колико често треба да користимо РЕГЕНЕРАТОР ЗА КОСУ? Ово је први знак прекомерног коришћења

За оне са коврџавом  косом, тачно је супротно. Свако ко је покушао да очешља природне локне може потврдити колико је погрешно чешљање коврџаве косе док је сува. 

- Чешљање коврџаве икосе када је мокра заправо помаже у смањењу ломљења и трауме фоликула длаке и одржава коврџаву косу нетакнутом - објашњава Раслан.

Када да очешљамо косу?

Спречавање косе да се запетља и ломи почиње док је перемо.

- Не верујем да је чешљање увек неопходно. Уместо тога, фокус треба да буде на томе да не запетљате косу под тушем - објашњава Реслан

Стручњаци подстичу оне са равном косом да сачекају док се коса не осуши да би се даље чешљала.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas